![]() |
Kuşadası'nda karadan 1. Bölüm küçükada !
Küçükada ( Güvercinadası ) : Karadan kuşadasında en iyi avlanacak yerlerdendir, üst suda : ( teknelerin arasında genellikle) başta canavar kupez, kefal. Bazende (Mevsiminde) zargana. Orta suda : Karagöz, Sarpa, Mırmır, sargoz, topan kefal. Dip Suda : Lambuka ( nadiren, çıktığını gördüm) Tosun paşa ( bu gün 2 kg dan fazla alan oldu şoktayım tek parça çipura) nadiren mercan, baş belası hanoz, yine giriş kısmında, balıkçı teknelerinin arkasında çokca yılan balığı (Geçen sene 6-7 tane alana şahit oldum) At çekle kalamar ( saat 19.00'dan sonra ve soğuklar gelince ) babam geçen sene 5- 6 tane aldığı oldu günde. Kayalarda kıyıda Ahtapot, (çok erken saatlerde ve hava kararmaya yakın) ve müren... Günde yakalamaya çalışanın 3-4 kez en kalın misinasını çıt ! Diye kopardığına şahit oldum. Fazlası vardır, eksiği yoktur.
Küçükada'nın avantajları... Dezavantajlarına gelince, dip atıyorsak taktırma riskimiz % 80 fena halde takılıyor ! Buranın prof.ları kıyıdan stop denen bi zavazingo kullanıyor, bedenden 15, 20 m de takılan stop ve arkasında şamandıra, (büyüktop). 5 li iğne takımı ismini bilmiyorum :) en uçta kurşun... Yani şöyle anlatayım... Oltayı ileri atınca kurşun yardımı ile aşağı inen yemler (stop'a gelinceye kadar ve arkasında top, şamandıra) 15-20 m de kalıyor. Kıyıdan tekneden atmışsın gibi işlem görüyor... Top (şamandıra) aşağıya indimi sanada geriye çekmek kalıyor :) Top'un aşağıya inme ihtimali % 90. İyi avlar, çevremizi, güzel adamızı kirletmemek, yarınlarımızada güzel bir doğa, ve heyecan içinde kalacakları avlanma yerleri bırakmak ümidiyle yeni balıkçı kardeşiniz : Faruk |
Paylaşım için teşekkürler Faruk. Umarım birgün kısmet olur Kuşadası'nda avlanabilmek. Karadan avlanmanın tadı gerçekten ayrı bir güzel.
Bu arada imza ayarlarında uyku uzmanı demişsin. Senden biraz yardım istesem :) |
Faruk kardeşim ..
Güzel anlatımın ve paylaşımın için çook teşekkürler.. Ememğine sağlık.., |
Paylaşım için teşekkürler.
|
faruk kardes paylasım ıcın tesekkurler
ınsallah ılerıkı zamanlarda karadan ava gıtmek nasıp olur |
Teşekkürler paylaşım için :) devamlarını diliyoruz.
|
faruk kardeşim harika bir paylaşım olmuş :)yüreğine sağlık :)
bundan sonra sendende çok güzel paylaşımlar alacağımızı düşünmeye başladım bile sağol kardeşim :);) |
Faruk Kardeşim, eline emeğine sağlık...
|
Uykusuz uğur abi :)
Alıntı:
|
Hepinize saygılarımla, yorumlarım devam edecek göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkürller
|
Faruk çok çok teşekkür ederim. Çok değerli bilgiler vermişsin. Hatta birçoğunu uygulayacağım. Eminim burayı takip eden birçok insanın da ayrıca işine yarayacaktır bu bilgiler. Keşke stresi de yok etme şansım olsaydı ama neyse onu da balıkcılıkla yenmeye çalışıyorum. :) Tekrar çok teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Ben koyunları saymaktan bıktım. artık çupraları, levrekleri saymak isterim :) O günler de gelir elbet... :)
|
Faruk harikasın ellerıne sağlık, akıllı yaşamak ve akıllı, sağlıklı yaşamın getirdiklerını yapmak ve ugulamak en güzeli tekrar emeğine sağlık .. uğur koyun yerıne çipuraları saymakta iyi bir fikir (karadamı denzin içindemı :) )
|
Karadan Adnan abi. Şöyle düşün; ben hiç olta atmıyorum, tamamen izliyorum. Kıyıya koyuyorum sepeti, onlar gelip içine atlıyorlar mesela. 1 çupra, 2 çupra, 3 çupra, 4 çupra..... Sonra sepeti denize geri döküyorum, bu sefer levrekler geliyor. Bu sürer gider böyle :)
|
Alıntı:
|
faruk kardeş paylaşımın ve bilgilendirmen için teşekkürler..
|
Alıntı:
|
Saat 16:18. |