![]() |
Tropheus Moorii İlangi Yeni Resimler Sayfa 9
İlk önce 4 de 6 profilden sehpamızı hazırlayıp mobilyacıya verdik.
Geldiğinde... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ardından akvaryum ve kapak geldi... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İşimizi kolaylaştırmak için kapak kısmına yem atmak için küçük bir bölme ilave ettik. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Biyolojik dengeyi oluşturmak için on gün sarı prensesler misafir oldu. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Buhar camı yerine hafif ve kırılmayan..... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ambalajı çıkmış hali... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ve sonuç... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Gerçekten çok güzel görünüyor
Ellerinize sağlık ;) Benim evdede var fakat iki karış ya gelir ya gelmez :D |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
ibrahim bunu hüseyin görmesin seni çok rahatsız eder :D
kardeşim çok güzel olmuş iyi seyirler :) |
İbrahim çok güzel olmuş.insan akvaryumu seyrederken kendini başka bir alemde buluyor.Ama kendine hakim ol, balığa çıkamadığın günlerde oltayı içine sallamıyasın..:D :D :D :D :D
|
İbrahim abi ellerine sağlık harika bir akvaryum olmuş.
Bunun karşısına oturup seyre daldınmı stres falan kalmaz. Bendede vardı bi akvaryum ama evde hanımlar biraz problem yapıyorlar malesef. Kaldırdım ama halen akvaryum sevgim bitmedi. Paylaşım için teşekkürler. |
İbrahim abi aman nazar değmesin..
Çok güzel bir akvaryum olmuş.. Senin dediğin gibi bu işin sonu yok .. Bundan sonra bir Okyanus akvaryumu kurarsın artık.. Hayırlı olsun.. |
İbrahimcim çok güzel olmuş, güle güle kullan..:helal::helal:
|
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Hava bozuk olunca oltayı akvaryuma atıp kendi balıklarımı tutuyorum... |
Güzel akvaryum,
fotoğraflı anlatımınız da gayet şık olmuş. Başarılar dilerim. |
Gercekten Cok güzel olmuş
|
İbrahim kardeşim şahane bir akvaryum güle güle kullan iyi seyirler.
|
Hepinize, çok teşekkür ederim.
Bir de video ekledim... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Amamn nazar değmesin.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Necati Kardeşim, tek korkum nazar değmesi idi...
Nazar boncuğu ile onuda sen hallettin... |
oy oy oy
Sağlıklı balıklar dilerim sana. Cikletlerin hızına diyecek söz yok. Keyifleri yerinde maşşallah. Allah nazardan saklasın . Son 2 japonumda bugün malesef öldüler. Şimdi oturmuş boş boş akvaryuma bakıyorum :( Neyse sağlık olsun dedim ve ana tankımı dün akşam boşaltıp yaklaşık 4 saat kadar uğraşıp temizledim ve bugünde doldurup herşeyiyle kurdum yeniden. Yarında hayırlısıyla ilk işim yeni japon balıkları almak olacak. Bu arada İbrahim şu kayalardan edinmek istiyorum birkaç tane. İzmirde çok daha fazla çeşit ve uygun fiyatlı bulursun diyorlar ama bakalım olmazsa yanına uğrayacam :) Getirebilrsem balıkları bile oradan almayı düşünüyorum. :) |
güzel bi paylaşım elerine sağlık güzel olmuş
|
Alıntı:
Ölen japonlarına çok üzüldüm. Akvaryum ebatların nasıl? Varsa bir resmini koyarsan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Taş konusunda: Stadyum metro istasyonunun 20 metre ilersinde (mersinliye doğru)dekorasyon için kaya satan biryer var büyük biyer seçip beğenip kiloyla alıyorsunuz biz 35 kg lav kayasına 9 milyon ödedik bence oraya gidin aynı turden kaya alın.Akvaryum için olduğunu söyleyince gayet yardımcı oluyorlar zaten... |
ibrahim abi akvaryum şahane olmuş..
|
gerçekten çok güzel eline emeğine sağlık
|
Tankımın genel görünümü (160.60.60)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Tankımın son hali ve yeni fotoğraflar;
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
İbrahim abi gerçekten çok güzel görüntüye büründü senin ufaklıklar.. 3 resimdeki yakışıklıya resmen hayran kaldım resimden fırlıcak gibi bakıyor..
Döndüğümde aksilik çıkmazsa bende tekrardan akvaryum kurmayı planlıyorum. Desteklerine ihtiyaç duyabilirim ;) |
Allah nazardan sakınsın.
Kolay olmayan bir uğraş oldugunu öğreniyorum yavaş yavaş. Sen başarmışsın. Tebrik ederim İbrahim. Sağlıklı balıklar ... |
Alıntı:
Alıntı:
Bunlarda yeni pozları... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Maşallah ibrahim baya baya büyüdü keratalar.
İbrahim bunlar üremiyorlamı ? :) |
Alıntı:
İnşallah, damızlık boya ulaşıp yavrularınıda hep beraber görürüz. |
Bu hacimdeki bir akvaryumu, bu denli ve sürekli temiz tutabilmek epey uğraş gerektirir. Konu hakkında bilgi sahibi herkes az çok bilir :) Tebrik ederim. Yalnız hatırlatayım, akvaryumunuzun tuzunu eksik etmeyiniz.. Min %o 3 oranında (Binde 3) yarım avuç kadar kaya tuzu eklerseniz birçok patojen maddelerin oluşmasını büyük oranda engellersiniz. Zaten yetiştirdiğiniz balıklar tuz tölaransı da yüksek olan balıklar..
Selamlar; |
Alıntı:
Haftada bir %20 ila %25 su değişikliği yapıyorum. Her su değişikliğinde (suyu direk çeşmeden koyduğum için) Seachem Safe (krol kırıcı) 80lt bir tatlı kaşığı Kaya tuzu 80lt iki tatlı kaşığı olarak uyguluyorum. Akvaryumun temizliğini kullandığım iki adet Eheim 2228 Profosyonel Dış Filtre sağlıyor. |
Bu da benim 50 cm'lik akvaryumum. Küçük olmasına rağmen onlara iyi bakmaya çalışıyorum, iyi yemlerle besliyorum.. hayatlarından gayet memnun görünüyorlar..
Ayrıca aynı akvaryumda, arada bir dolaşan 1 çift de tatlı su karidesim var. Canları sıkılınca çıkıp etrafta dolaşıyorlar sonra taşların arasındaki yuvalarına gizleniyorlar. onları seyretmek de ayrı bir keyif...
|
Cem, görmüş olduğum en güzel 50cm'lik akvaryum.
Hareketlerinden ne kadar iyi bir şekilde bakıldıkları anlaşılıyor. Ben, karides beslemedim ama bazı akvaryumlarda görmek ve izlemek nasip oldu. Dediğin gibi onları izlemek ayrı bir zevk veriyor. |
|
Amanda aman
büyümüşlerde kavgada derlermiş. Düelloda bilirlermiş :)) İbrahim cidden balıkların çok şanslı. Senin gibi bir kişinin elindeler. Allah nazardan sakınsın. Gittim gördüm ve hayran kaldım . Harika bir seyri var tankının. Allah bizede nasip etsin :) |
Alıntı:
İbrahim abi hakketen muhteşem görünüyorlar.. Abi haberin ola eve Akvaryumu alıyorum.. İlk yavrulardan isterim.. Aman göz değmesin Allah nazardan korusun.. |
İbrahim abi gerçekten çok güzel gözüküyorlar yaa. Bu minnoşların minicik hallerinden sonra bu hareketlerini görmek çok güzel oldu..
Sanırım senin sayende bende tekrardan akvaryum kurucam okulda bitiyo bahanem olabilirsin ;) Balıklarının sağlığını diliyorum :) |
Hepinize, ilğinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Yeni pozlar ve spirulina ziyafeti... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Abi kutlarım vallahi süper bakım var balıklara ..
Ben bu Kerataların Küçüklüklerinide bilirim.. Bak bak büyümüşlerde neler yapıyorlar.. Allah nazarlardan korusun.. Paylaşım için teşekkürler.. |
Alıntı:
İnşallah, damızlık oldukları günleride görürüz. |
Allah nazardan sakınsın.
Harika görünüyorlar. Ziyafette harika olmuş :D |
Saat 04:49. |