![]() |
10-09-2010 Akya
iskenderunda tüm balıkçılarda satılan içi parlak şeffaf sahte ile at çek yapılarak 06,30 sularında alınmıştır.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
iskendeurnun neresinden tuutun abi. afiyet olsun :)
|
hey maşallah çok güzel afiyrt bal şeker olsun. paylaşım için teşekkürler.
|
Ali kardeşim tebrikler. güzel bir trofe yapmışsın afiyet olsun..
|
Ali harika bir balik tutmuşsun tebrik ederim daha iyilerine rastgelsin:helal::helal::helal:
|
maşallah maşallah güzel bir balık yakalamışsın afiyet olsun rastgelsin
|
Çok yakışıklı bir balık gerçekten
Afiyet bal şeker olsun...;) |
hey maaşallah Ali ellerine sağlık kardeşim..
Bir tane olsun böyle olsun.. |
Tebrik ederim.Güzel nasip;)Rastgelsin.
|
Ali kardeş tebrikler emeğine sağlık.
|
tebrik ederim çok güzel bir av olmuş paylaşım için teşekkürler
|
Arkadaşlar kusura bakmayın affınıza sığınarak soruyorum,o resimdekinin akya değilde Çatalkuyruk olduğunu kimse farkedemedimi ?
|
Alıntı:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
verdiğim bu linkte görünen balık akya,imtiyaz,kuzu diye adlandırılan genel adıda akya olan balıktır.Arkadaşımızın gönderdiği linkteki balık iste çatalkuyruk'tur(diğer isimlerini tam olarak bilmiyorum avcı ve çıplak olarakta adlandırılıyor tahminimce);akya'dan tamamen farklı olup,eti akya kadar lezzetli değildir. |
Google'da görsellerden aratırsanız arasında ki farkılıklarıda göreceksiniz ;)
|
Alıntı:
Lichia Amia / Akya / Yöresel İsimleri ; Kuzu, Çıplak [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Seriola Dumurilii / Sarıkuyruk / Yöresel İsimleri ; Kuzu, Çıplak, Avcı [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Çatalkuyruk(tiral,çıplak) dediğimiz balığa literatürde akya denir. Genel olarak bu şekilde adlandırılır. Aynı familyadandırlar aslında. Forumda bu avdaki balığa verdiğimiz akya ismine bu kadar deneyim sahibi üstat sayılan kullanıcılar itiraz etmezken sen neden bu kadar heveslendin onu anlayamadım. Yorum yapmak mı reklam yapmak mı ? Kendi avını güncel konu haline taşımaya çalışman bence yersiz. Zaten forum takipçisi arkadaşlar senin (abinin) avını biliyoruz. Ülkemizde balık avcılığında her yörede balıklara değişik isimler verilmektedir. Sarıkuyruğa akya denilen yerlerde mevcuttur. Bu bizim yöremizde çırpan olarak bilinen sokar balığı gibi, izmarit olarak bilinen küpes balığı gibi bir olaydır. Bunlar çok basit konular av esnasında hava şartları, kullanılan malzemeler, yaşanan keyifli dakikalar paylaşılsa daha keyifli olur diye düşünüyorum. |
Tebrikler güzel bir av
|
1. @1940g ; Çatalkuyruk(sizin tabirinizle akya) ile sarıkuyruk(benim tabirimle akya) arasında ki farkı anlayabilecek kadar balık bilgim olduğuna ve kendi tecrübelerime dayanarak ve gerekli paylaşımlar yaparak bu bilgiyi başkalarınada aktarabileceğime inanıyorum.Birçok forumda okuduğum kadarıyla ayrıyeten birçok avlakta avlanan yada beraber av yaptığım insanlardan da çatalkuyruk balığına akya denildiğini duymadım fakat sarıkuyruk balığının Türkiye genelinde(yöresel farklılıklar hariç) akya adı ile anıldığını eminim ki biliyorsunuzdur.Eğer ki konu başlığında akya kelimesinin yanında çatalkuyruk tabirinide kullansaydınız bende bu yanılgıya düşmezdim,kusura bakmayın.
2.@keyfmustafa ; Kimseye alaycı bir şekilde yaklaşmak gibi bir düşüncem asla olmadı olmazda ;) Kendi konumu güncel bir hale getirmeyide aklımın ucundan bile geçirmedim ki getirsem elime ne geçecek ;) sadece örnek olması amacıyla resim yüklemeye üşendiğim için konumun linkini oraya koydum,reklam yapmaya gelincede neyin reklamını kime yapacam onu anlamadım ? sadece iyi niyetli bir şekilde o balığın akya olmadığını söyledim ki literatürde ki adı akyaymış bende kabul ettim kusura bakmayın dedim. Birazdan İskenderun'a doğru yola çıkacam 10 günlük tatilimde inşallah güzel avlar yapar sizlerle paylaşırım ;) |
Saat 16:06. |