![]() |
Nihayet çapari..
Yaz başlarında beklediğimiz uskumru nihayet dün kendini gösterdi...
Salı çarşamba günleri havanın güzel olmasına rağmen kayın pederimin rahatsızlığı nedeniyle denize çıkamamış kayın pederimi hastaneye götürüp getirmekle ilgilenmiştim. Dün öğle saatlerine doğru havanın biraz sakinleşmesini fırsat bilip iki günlük deniz hasretini gidermek için kendimi denize attım. Amacım biraz sırtı çekip, o iyot kokusunu içime çekmekti.Sırtıda aynı sularda dört tane uskumru aldım. O sularda çapari yapmak fikri aklıma düştü. Denemekten bir şey çıkmaz deyip çapari takımını suya indirdim. Ama aslında pek de ümidim yoktu.Takımı iki üç defa indirip kaldırdığım bir anda vuruşlar peş peşe geldi. ilk çekmemde yedi tane uskumru üzüm salkımı gibi tekneye geldi.Ard arda her indirdiğimde ikişerli üçerli dörderli peş peşe geldiler. Havanın bir anda bozması ve batıdan sert esmesi takımları apar topar toplamama neden oldu.Toplamda 48 uskumru iki tanede istavrit almışım. Tabii hepsini kendim yiyemezdim. Eve gelirken bir çoğunu satıp sekiz tanesinide eve getirip afiyetle ağlatmadan yedim.:D Bu arada oğlum güzel bir fotoğraf makinesi hediye etti. Fakat makineyi evde bıraktığım için ancak eve getirebildiklerimi resimleyebildim. TÜM DOSTLARA RASTGELSİN.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Maşallahın var kaptan:helal:uskumrunun körfeze girmesi sevindirici haber,hava biraz yatınca çapari denemesi yapmak lazım.Bereketli afiyet olsun.
|
Evet Orhan abi aslında yaz başında bekliyorduk geç geldiler ama inşallah uzun süre kalırlar...
|
kaptan tebrik ederim... çok güzeller. inşallah uzun süre kalırlar. ayrıca afiyet olsun...
kaptan sizi sürekli takip ediyorum. emeğinize yüreğinize sağlık. benim de içimde büyük bir balık ve deniz tutkusu var. tabi iş güç müsade ettiği sürece balığa çıkabiliyoruz. inşallah bir gün nasip olursa sizinle tanışmak, birlikte avlanmak isterim. Tabi şu meşhur çayınızı da yaparsanız. saygılarımı sunarım. |
Topaç gibi olmuş uskumrular yağlıdır onlar yenmez yenmez at sen bana doğru onları Süleyman kaptanım :D Bekleye bekleye fıtık ettiler bu sene inşallah bir süre av verirde tadını çıkarırsın.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Süleyman kaptan, emeklerinize ve paylaşımlarınıza sağlık. Uskumrular mükemmel görünüyor. Kısmetse 31 ekim pazar günü Bornovalı öğretmenler olarak sizinle hem tanışmış olup hem de bereketli bir av günü yaşayacağız. Pazarın gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz kaptan.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tebrikler Süleyman Kaptan...
Bir ara beraber ava gidelim yine... Saygılarımla |
Alıntı:
|
Tebrikler Süleyman abi, senin avlarını dikkatle takip ediyorum; bereketli avların daim olsun..
|
maşallah süleyman abi..
kısmetiniz her zaman böyle bol olsun:) |
SÜLEYMAN ABİ TEBRİKLER.:)
bendenmi kıskandın yoksa süleyman abi:Dbakıyorum bal kovanını sende kapmışsın:D:D süleyman abi kayınpederine geçmiş olsun :(haberim olmadı haberim olsaydı başka türlü ulaşırdım ;)neyse tekrar geçmiş olsun abi.:) daha bereketli güzel avlar.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet pazar günü görüşmüştük ya bal kovanı benim yeknede unutmuşsun.:D :D Unutma balığa giderken tekneye uğrada al yanına..:D :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kaptan'ım, maşallah'ın var.
Askerleri dizmişsin. Bereketli avların devamını dilerim. |
Alıntı:
|
Kaptanım,bereketli olsun.İnlşallah doya doya tutarsın uskumruları.Beraber de gideceğiz ama.Ben seni görmeyeli epey oldu.Geleyimde beraber bir av yapalım;)Özlem giderelim.Rastgelsin..
|
süleyman abi tebrikler uskumruların maşallahları var şöyle taze uskumruları tavaya atmayalı yıllar oldu
|
Alıntı:
|
kaptanım önce kayın pederine acil şifalar diliyorum vede buradan kendisine selamlarımı iletiyorum. balıklar güzel maşallah afiyet olsun ben hiç uskumru yemedim o yüzden bilmiyorum tadı güzelmidir ki kaptanım.
|
Alıntı:
|
hey maşallah uskumurlara baksana vallahi nedegüzelde yenir şimdi abi baylaşım için teşekkürler nasibi açık şansın bol olsun rastgelsin :helal::helal:
|
Kaptan 'ım döktürmüşsün yine dizi dizi maşallah.Avın daim,bereketli olsun.
|
Süleyman abi şunlardan bir bana yakalatmadın..
Hiç yapmadığım takımlar içinde bulundurmadığım çaparilerden Hemde kaz tüyünden 5 adet aldık bir numara yok.. Hala oralarda ise bir sinyal çakta toparlayalım onları.. Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Süleyman öncelikle geçmiş olsun. Ama çıkamadığın günler acısı çıkmış anlaşılan. Maşşallahı var uskumru kardeşlerin.
|
Alıntı:
|
Maşallah Süleymancım Uskumrular şahane afiyet olsun.
|
Alıntı:
|
Saat 04:30. |