![]() |
Herkese selamlar rastegeLeciLer :)
arkdaşlar benn amatör olta balıkçılığına yeni başladım . daha birkere gittim 18 yaşında hafta sonları mtorumla gidiyorum .bizim burada sadece bir tane baraj var . ilk önce 4m bir kamış ver tırıvırı aldım ama tırıvırıyı kullanmadan yaktım (okuduğmuza göre tam bir yıkım makinası ) . bizim burda sazan ve kefal var .
ilk önce günün hangi zamanında gitmeliyim , nasıl bir yer seçmeliyim , gidince neler kullanmalıyım , yem ne takmalıyım ? biraz siz değerli üstadlarımız bilgi verirseniz sevinirim herkese kolay ve rastgele ....:) |
tam olarak nerdesin hangi gölde avlanıyosun daha açık yazarsan üstadlar sana yardımcı olacaktır
|
tokatta ufak bi baraj da .
|
küsmeyle ve ekmekle mazbuz yapıp, hamurla kefal bildiğimiz darı veya ekmekle sazan avlanıldığını duymuştum
|
Abi bildiğimiz un yumrta ve küspeyle kendinde hamur hazırlayabilirsin.İçine koyacağın malzemeler değişebilir.Olta olarakta bildiğimiz yaylı sazan oltası kullanırsın.Avlanacağınız yeri yemledikten sonra iğnelere haşlanmış mısır(konserve veya kendi hazırladığınız) takarak iyi bir av alabilirsiniz.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Şu şekilde bir oltada kullanılabilir.Rastgele. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
üstadım yemlemeyi nasıl yapmalıyım . yani benim tam olarak ilk gittiğimde neyle başlamalıyım bir tane 4m kamış aldım ve ucunun misinası , çok hasssas bir şamadnırasını , iğre , kurşunu , aldığım abi yaptırdım güzele ayarladım dedi , misinayı 4m(kamışın boyunda ) yapıyorum daha çok verim alırsın dedi ama şamandırayı iğnelerden kaç m kadar mesefeye bırakmam gerekli .avlandığım yer kayalık ama çok küçük kayalık yani ?
|
Abi yemlemeyi elle yapabilirsin, istersen küspeyi elle serpebilirsin.Lakin mesafe uzak diyorsan sana dediğim hamuru elle top top yapıp fırlat saç yani etrafa.Zaten balık toplanacaktır.Sonra oraya oltayı atasın.Taşlar oltanı takmayacak gibiyse sana aşağıda bir şamandıralı takım göstereceğim onu kullan ama takılır diyorsan derinliğe göre ne kadar derinlik vereceksen ona göre stop lastiği tak.Lastiğin altına şamandıranı şamandıranın altınada kurşun ve iğneleri bağla.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Durdurucu lastik her av malzemecisinde bulunur. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Abi bak bu oltada akıntısız rüzgarsız yerde iyi iş yapar. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
üstadım sağolasın .benim avlanacağım yer akıntısız , dalgasız bir yer .alttaki resimdeki gibi olacak .yemlemeyi kaç dk önce yapmalıyım , ve günün hangi saatlerinde gitmeliyim ( daha hiç gitmedim :)) )biraz genel bilgi verirseniz sevinirim . vermezsenizde canınız sağolsun :)))
|
Valla abi ben fırsatım olunca Pendik'te Ömerli Barajına gidiyordum.Orada yemlemeyi hemen gidince yapıp peşine takımları hazırlayıp atıyordum oltamı.Yani yemleme dersen bu sana kalmış birşey bir gece önceden yemleme yapanda var haftada bir gittiği yeri yemleyen de var.Ama balık hep gezdiğinden sen orayı yemleyince illaki toplanacaktır.Bence uzun sürmez.Tabi avlanmak için seçtiğin saat, hava durumu bunların hepsi önemli etkenler.Sana tavsiyem erken saatler veya havanın karardığı saaatler hep balığın yemlendiği saaatler olduğundan bu zamanlarda gidersen iyi bir av gerçekleştireceğini umuyorum.
|
hmm anladım hocam sağolun .ben tavuk ciğeri kullanacağım nasıldır ? ekmek içi hemen suda dağılıyormuş diyorlar .mesela bizim burda sazan*kefal var bunalara ne takmalıyım ?
|
Alıntı:
kemik kurdu, tırtıl, çekirge, arı, sinek, örümcek, karınca, kurbağa yavrusu, küçük kabukluların eti (kerevit, sümüklü böcek) yem olabilecek küçük balıklar veya etleri ve bulunduğunuz bölgenin ağaçlarında yetişen meyveler (Dut, Kiraz) iri balık avlamanıza yardımcı olabilir. Kışın ve ilkbaharda bulanık sularda koku veren yemler karaciğer ve tavuk - hindi ciğeri gibi.) kullanılmalıdır. Ciğer; seçmiş olduğunuz iğne büyüklüğünde, iğnenizi kapatacak şekilde doğrandıktan sonra, suyu çekilene kadar kurutulursa balığın yemi kapması biraz daha zorlaşır ve iğnenize daha kolay takabilirsiniz. |
hmm anladım , gölde tutmak için 6 m kamış uygun mudur sizce ?
|
Alıntı:
|
abi gidiyorum . ama tutamıyorum .arkadaşımla bütün özellikler aynı ama bana vurmuyo . ben elimden kam ışı çekiyom gelmeye başlıyo . sinir oluyorum bu durma .kamış 7 m göl kamışı .motorlu kamış aldım ama bi gün kullandım çünki hep ip dolaştı kullanmadım geri veridm 7 m göl kamışı aldım ? . lüftfn biraz yardımcı olun .yem ne takıyım felan işte ??
|
Saat 11:08. |
Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
TR Çeviri : organik81