RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   canlı yem ile Levrek avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=956)

arm59 18-02-2006 23:11

canlı yem ile Levrek avı

Selamlar foruma yeni üye oldum. Olta balıkçılığı tutkunuyum (hastası değil) çünkü hastalık iyi olabilir tutku asla bitmez.Meram genellikle Marmarada Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde sahilleridir. favorim levrek,mırmır paylaşmak istediğim canlı yem ile levrek hangi canlı yemleri önerirsiniz?

hijacker54 18-02-2006 23:23

arkadaşım hoş geldin bende okadar ii bilmiyorum o konuda?

Taygun KOCABIYIK 19-02-2006 00:13

İlk önce aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum.

Levrek için en iyi canlı yem kefal yavrusu yani gamittir.
Bunun yanında ısparoz,kayabalığı türleride iş görür.
iğneye takma konusunda ise önericeğim tek şey balığın hayati organlarından değil kaba et diye tabir ettiğimiz bölgelerinden takmak olucak.
Benim söyleyeceklerim bu kadar eminimki üstadlar daha güzel bilgiler vericektir bu konu hakkında.
Saygılarımla
Ratgelsin

arm59 19-02-2006 01:47

imbat kardeş seni sanıyorsam zıpkıncı.com dan tanıyorum. Gamit konusunda çok methini duydum fakat şahsen gamiti canlı yem olarak tecrübe etmedim.Bir defa denedim o akşamda hiç levrek görünmüyordu gamitlerin randımanını ölçemedim. İspari aynısı oldu. levreğin olduğu geceye denk gelemedim.

Taygun KOCABIYIK 19-02-2006 02:27

Alıntı:

arm59 tafarından gönderildi
imbat kardeş seni sanıyorsam zıpkıncı.com dan tanıyorum. Gamit konusunda çok methini duydum fakat şahsen gamiti canlı yem olarak tecrübe etmedim.Bir defa denedim o akşamda hiç levrek görünmüyordu gamitlerin randımanını ölçemedim. İspari aynısı oldu. levreğin olduğu geceye denk gelemedim.

evet ordada yazı yazıyorum.
kullanacağınız takımı yakın süre içinde çizip yollayım belkide uyguladığınız yöntem çalışmıyor olabilir. değişik şekiller değişik yemler denemekte fayda olucağıana inanıyorum.

arm59 20-02-2006 23:32

Gamitlarin boyları sanıyorsam 6-7 cm. olmalı,ispari herhalde o bolylarda yemlik olabilir.Kayabalığında kovyoz diye tabir edilen sarı renklisi levrek için canlı yem olarak kullanılırsa iyi olur. Bu sarı kaya balığının resmi olan varmı tam olarak neye benzi
yor

HALDUN YALIMLI 21-02-2006 01:50

Armağan abi aramıza hoşgeldin; Genelde Levrek gamit, isparoz, yerine göre diğer yerel balıklar ile beslenir. İzmir ve çevresinde genel olarak isparoz, sardalya ve gamit ile iyi av verir dönem dönem borukurdu ilede avlanır. Avlandığın bölge ve takım konusunda bilgi sahibi değilim bu sebeple kendi bilgilerimi aktarayım sen buradan uyarlamalar yaparsın abi.

Kullanacağın canlı yemleri iğneye takarken ensesinden, sırtından veya kuyruğundan takmakta fayda var hem yem uzun süre canlı kalır hemde avı cezbeder. Sardalya yem olacaksa kurşunlu takımdada aynı canlı yem gibi takılır. Yada dip kıbrısına sarılarakta kullanılır.
Bir seçenekte kıyıdan at-çek ve ya teneden sırtı çekilmek şeklindede avlanılablinir. Ne diyelim rastgelsi.SAYGILARIMLA

levrek 21-02-2006 04:20

Haldun arkadaşıma ilaveten şunları söylemek isterim,levrek genelde avının baş kısmından saldırır,bu yüzden iğneyi yem olacak balığın alt dudağından üst dudağına doğru geçecek şekilde geçirilmesinde fayda vardır.Ayrıca üst dudaktan çıkan kanca ucuna 5 kuruş büyüklüğünde merkezinden bir mika parçası geçirilirse,av balığın panik halinde kancadan kurtulma şansını da azalacaktır,sevgilerimle

arm59 22-02-2006 05:03

peki mika takınca levrek iğneden kurtulmazmı onun yerine hırsızlı iğne taksak birini gamitin alt çenesinden diğer iğneyi kuyruğunun 1 cm gerisinden taksak bence daha iyi levrek ister kuyruktan isterse yemin kafasından saldırsın her durumda iğneyi yutacaktır.komple yutarsa bence hiç kaçma şansı kalmaz.

Taygun KOCABIYIK 22-02-2006 05:09

Alıntı:

peki mika takınca levrek iğneden kurtulmazmı onun yerine hırsızlı iğne taksak birini gamitin alt çenesinden diğer iğneyi kuyruğunun 1 cm gerisinden taksak bence daha iyi levrek ister kuyruktan isterse yemin kafasından saldırsın her durumda iğneyi yutacaktır.komple yutarsa bence hiç kaçma şansı kalmaz.

oda güzel bir fikir.
kısa süre içinde bir temsili resmini çizip eklerim buraya fikir edinmiş oluruz.

Anıl ÜNALAN 22-02-2006 05:49

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
oda güzel bir fikir.
kısa süre içinde bir temsili resmini çizip eklerim buraya fikir edinmiş oluruz.

TaGo sende ressam oldun çıktın başımıza :D :deli:

levrek 22-02-2006 16:09

Alıntı:

Armağan Bey, zaten mikanın amaçı kancanın geri kaçmasını engellemektir,garantili olsun diye hırsızlı takımda kullanabilirsiniz tabiki,ama hedef balık levrek, genelde avının baş kısmına yöneleceğinden ben genede sadece dudaklardan geçirin derim.
Palamut,tombik canlı bırakmalarda ise tarif ettiğiniz hırsızlı takım daha verimli olacaktır,sevgilerimle

arm59 22-02-2006 22:06

ama ne olursa olsun levrek için en iyi yem canlı yem çünkü teke,sülünez,boru kurdu takarsanız diğer balıklar kefal,istavrit,gümüş,ispari,mırmır gibi balıklar emin olunki levrekden daha önce bulup yeminizi bozacaktır.

Anıl ÜNALAN 22-02-2006 22:23

Alıntı:

ama ne olursa olsun levrek için en iyi yem canlı yem çünkü teke,sülünez,boru kurdu takarsanız diğer balıklar kefal,istavrit,gümüş,ispari,mırmır gibi balıklar emin olunki levrekden daha önce bulup yeminizi bozacaktır.

Ayrıca levreğin genel yemi canlı balıktır gidip sülünez yemez herhalde :D

arm59 22-02-2006 22:29

sülünez ile yakalanan levrek gördüm

Anıl ÜNALAN 22-02-2006 22:36

Alıntı:

Abi tutulur tutulmasına niye tutulmasın aç kalınca herşeyi yer ama genel yemi olan balığı gördümü daha bi ilgile saldırır öle değilmi? :soru:

arm59 22-02-2006 22:50

levrek herzaman için ya çok usta olacaksın yada çok acemi olacaksın sülünezle yakalayan çok acemiydi (kendisi arkadaşım) acemi olan ne takarsa taksın levrek onun oltasına mıknatıs gibi gidiyor.

Taygun KOCABIYIK 23-02-2006 02:12

Alıntı:

levrek herzaman için ya çok usta olacaksın yada çok acemi olacaksın sülünezle yakalayan çok acemiydi (kendisi arkadaşım) acemi olan ne takarsa taksın levrek onun oltasına mıknatıs gibi gidiyor.

Çok doğru bunun örneklerini say say bitmez.

arm59 25-02-2006 04:52

Antalya da 1982 yılında lara plajında ciğer ile levrek (Gece avı) yakalayan görmüştüm bu ciğer veya kuzu bağırsağı gibi yemlerle levrek yakalayan veya duyan arkadaşlar varmı?

aserkansatı 25-02-2006 05:27

Alıntı:

Sülünez ile yakalanan levrek olması çok doğal...Boru kurduna bile gelen hayvan,sülüneze de gelir elbette...İsparoz oltasına atlayıp yakalanan levrek bile gördüm.Önemli olan nasipli bir günde olmak ve balığın açlıktan gözünün dönmüş olması...

ilhanmania 10-03-2006 00:14

ben çesmede usta bı abıden bu canlı isparazon atılıs seklını sırttan bır ıgne ve sanırım bır kulaç ustte bır mantarla attıgını gordum..tum canlı yemlerde bu taktıgımı uygulıyım siz ne dersiniz...

katiti 10-03-2006 01:13

Çağdaş bu yöntemle balığın orta sularda kalmasını sağlarsın, dipte bir yerlere takılma olasılığı azalır. ama kötü tarafı balık daha çabuk çatlayacağı için canlı kalma süresi azalır.

buna benzer olarak daha önce Erol Abi (levrek) tarafından verilmiş bir sistem vardı. onu bulursan o tarz bir sistem daha iyi işler bence bırakmalarda...

mufi 10-03-2006 14:37

arkadaşlar levreğin canlı yem yöntemlerinize katılıyorum.. ama her zaman şunu akıldan çıkartmayınki avlanacagınız bölgedeki levrekler o bölgede hangi (yem) balıgı çok buluyorsa onu yem olarak kullanmak lazım...birde sanırım aç bir levrek hareket halindeki ekmek hamuruna bile atlıyor. ben defalarca tuttum.. çok iri olmamsına ragmen gelmişti.
kefal avında benim yöntemle avlanırken tek iğne az sıkılmış ekmeği çok yavaş çekerken.
aklımda kalanları yazıyorum...zargana+levrek+çipura+hanoz(yavru)+kup ez +sarpagibi balıkları çok tuttum..

ilhanmania 12-03-2006 07:29

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Çağdaş bu yöntemle balığın orta sularda kalmasını sağlarsın, dipte bir yerlere takılma olasılığı azalır. ama kötü tarafı balık daha çabuk çatlayacağı için canlı kalma süresi azalır.

buna benzer olarak daha önce Erol Abi (levrek) tarafından verilmiş bir sistem vardı. onu bulursan o tarz bir sistem daha iyi işler bence bırakmalarda...

katiti attıımız yer ztn çok kayalık benım için mantarlı yontem ideal sanırım..ama yemle mesafesi ne kadar olcak???1-2 kulaç die okumustum bi yerde ama...

katiti 12-03-2006 08:22

Benim söz ettiğim yöntem de şamandıralı bir sistem ama balığın şamandıra tarafından çok zorlanmadan hareket edebilmesini sağlıyor.

bırakacağın kalama mesafesi de derinliğe bağlı. balığın taş altına kaçmasına fırsat vermeyecek kadar derinlik bıraksan yeterli sanırım...

Taygun KOCABIYIK 12-03-2006 22:17

Rüzgarı arkadan alan bir yer bulursan selim abinin balonlu bir sistemi var onu dene derim.

ilhanmania 13-03-2006 03:34

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Benim söz ettiğim yöntem de şamandıralı bir sistem ama balığın şamandıra tarafından çok zorlanmadan hareket edebilmesini sağlıyor.

bırakacağın kalama mesafesi de derinliğe bağlı. balığın taş altına kaçmasına fırsat vermeyecek kadar derinlik bıraksan yeterli sanırım...

katiti bu sistemi bana link verebilirmisin???

katiti 13-03-2006 06:58

1 Eklenti(ler)
Linki bulamadım ama elimden geldiğince çizmeye çalıştım, umarım becerebilmişimdir...

Not: fırdöndü bedene bağlanmış değil, halkasından geçirilmiş durumdadır, yani aşağı-yukarı hareketlidir.

ilhanmania 13-03-2006 09:44

yardımın için çok tesekkurler peki kursunu kaçlık kullanıyım ve derınlığı ne kadar yapıım...

katiti 13-03-2006 17:39

Derinlik avlandığın bölgenin derinliği kadar olur, yani kurşun dibe oturur. Kurşunun ağırlığına gelince; yemlik balığın çok fazla sürükleyip sağa sola taktıramayacağı kadar bir ağırlık yeterli olur. 75-100 g gibi kullanırsan yakalanan büyük balığı yormada da iş görür bence...

ilhanmania 13-03-2006 21:40

katiti eger kursun dibe oturursa mutlaka takılır hiç kaçışı yok..kayalar gerçekten çok pis,,,baska bır sekılde atmamm lzım...kesınlıkle oltanın havada olması lazım...kursunu degdırmeden dıbe ufak kursun kullansam nası olur...

ilhanmania 13-03-2006 21:50

işte yerin resimleri abi...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

balıkcı 13-03-2006 22:16

Çağdaş kardeşim suyun derinliğini biliyosan yürüyen şamandıra ile canlı balık atabilirsin böyle bir sistemi pratik bilgilerde bulabilirsin ben bir tatlısu da avlanan biri olarak bu sistemin denizdede iş göreceğini tahmin ediyorum.

ilhanmania 13-03-2006 22:55

yöntem mantıklı abi saollasın...suyun derınlıgını tam bılmıyorum ama 2 kulaç kadar dıbe bırakabılırım tahmınım bu da sanırım levrek ve akya için yeterli olur..abi bi de olta yapımında daha önce hiç tel kullanmadım tel yerıne mısına baglasam olurmu bırde 2 ıgne balıga çok zarar vermesmi onun yerıne tek igne baglayıp kefale kuyruk kilidi yapsam olurmu sence???

katiti 13-03-2006 23:10

Çağdaş yer yanılmıyorsam Dalyan. Eğer orasıysa dip yapısını ezbere biliyorum diyebilirim sana ;) :) . Kurşsun dibe değmeyecek şekilde olursa şamandıra sürekli hareket eder rüzgar ve akıntı ile. ama yine de senin tercihin. o tarz bir sistem kullanacaksan ilk yöntem (serbest şamadıra ile) daha kolay olur senin için.

yemi takma konusunda da çeneden geçirirsen daha iyi olur, çünkü levrek önce kafaya saldırır.

arm59 14-03-2006 01:10

Acaba bu sistemde levrek ürkmezmi? çünkü balığı alınca 5-6 mt. gitmesi gerekiyor. Bu sistemde bana göre 1 veya 2 kulaç levrek yemi alıp gidebilir sonra geri kusar gibi geliyor.

katiti 14-03-2006 01:24

sistemde yem balığının bağlı olduğu beden sürekli gergin değil, balık hareketli. ayrıca bedenin yukarı-aşağı bir hareketliliği de mevcut. bu iki etken gerekli kalomayı sağlar gibi geliyor bana. tabii beden için yeterli mesafe bırakılması durumunda (ki sanırım avlanılan suya göre 2 kulaç civarı yeterli olur).

balıkcı 14-03-2006 02:13

İlk önce Mert kardeşimin yapmış olduğu sistem için bir sorum olacak Mert bu sistemde şamandıra sabitmi duruyor suda çünki kurşunu 75-100 gr olabilir demişsin bu ağırlıkta bir kurşun şamandıra sistemi yaparsak o zaman şamandıra ya sabit durur yada en az 100 gr kurşunu taşıması gerek ki o zaman sistem çok ağır ve büyük olur.
ikinci olarak Çağdaş kardeşime şunu söylemek isterim çelik tel sadece dişleri kuvvetli misinayı koparabilecek balıklar için takılır mesela turna yada lüfer gibi.Armağan arkadaşımın sorusuna gelince aslında avlayacağımız balığı tanımak lazım bence levreği en iyi tanıyan içimizde Erol dostum,bu konuda kendisinden bilgi alabiliriz.

ilhanmania 14-03-2006 02:37

dogru katiti dalyanda avlanıorum...kursun dıbe degerse mutlaka takılır bundan emınım,,bu durumda en mantıklı olta hangısı kullanmam gereken...birde buyuk samandıra levregı urkutmesmı yanı şişe matarı kullanmak mantıklı değilmi..

katiti 14-03-2006 03:16

Selim Abi sistem benim değil, yanlış hatırlamıyorsam Erol Abi göndermişti böyle birşeyi. evet kurşun şamadırayı sabit tutuyor, ama yem balığı belli bir yarıçap içinde hareketli. böylece avcının geldiğini sezip olmadık yerlere gidemez kanımca. ayrıca çelik tel levrek bırakmasında kullanılabilir, çünkü levreğin de kafasının arkasında keskin bir kısım vardır, misinaya kafa attı mı keser.

Çağdaş yemlik balık şişe mantarını batırıp dibe kaçmaya çalışır, bu da balığın çabuk çatlayıp ölmesine neden olur, canlı bırakmanın anlamı kalmaz. Bu tarz bırakmalarda şamandıra olarak 5 lt'lik pet şişelerin bile kullanıldığını gördüm ben.

ben de Erol Abinin fikirlerini öğrenmek isterim açıkçası ama usta son sözü kendine saklıyor sanırım ;) :D .

Saat 08:22.