RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10680)

mehmet erdem 07-03-2012 09:34

Tanışma

Sevgili arkadaşlar,
Ben olta balıkçılığına olan hasretimi yıllarca iş yoğunluğu ve sulardan uzak yaşamam sebebiyle bastırmış, 45 yaşından sonra bu hasrete son vermiş, bir özel firmada proje müdürü olarak görev yapan inşaat mühendisi ve pek sade yaşam süren sayılmayacak TC vatandaşıyım.Ömrümün önemli bir bölümünü (13 yıl) Türkmenistan-Tataristan ve Rusya'da yaşadım.Olta balıkçılığı, bilinçsiz olarak çocukluğumdan beri tutkum olmasına rağmen daha ziyade 2005 yılından sonra Rusya'da başladı.Tabiiki tatlı su.
Deniz ikinci hasretim ama nedense denizlerden uzakta çalıştım ve hala bu şekil devam ediyor.Şu an Konya'da yaşıyorum.
İleriki tarihlerde arzu ederseniz Rusya'da tatlı su balıkçılığı ile ilgili bir şeyler yazabilirim.Ama şimdilik önemli gördüğüm bir konuyu açmak istiyorum, işallah ilginizi çeker.
Konya Seydişehir ilçesi Suğla gölü ve şehir etrafındaki derelerde bir zamanlar yöresel adıyla YAĞ BALIĞI denilen olata ile tutulması zor ama zevkli, genelde DÜZEN adı verilen küçük ağ düzenekleri ile tutulan ve bu şekilde avlanma ile neslinin tükenmesi mümkün olmayan en irisi çinekop büyüklüğünde çok lezzetli bir balık türü yaşardı.Maalesef bu sularda tarih boyu hiç yaşamamış Levrek ve çim çapağı balıkları yanılmıyorsam devlet eli ile bu sulara bulaştırılmış.Şimdi bu balıktan çok az sayıda belli bir küçük dere yatağı çevresinde nadiren görülmektedir.Yıllardır Türkiye'de olmadığımdan başka sulardada nesil tüketme çalışmaları yapılıyormu bilmiyorum.Ama şu son kalan yağ balıkları için mücadele başlatma azmindeyim.
Herkese saygılar, sevgiler...

ustam18 07-03-2012 12:49

Mehmet Kardeş aramıza hoş geldiniz.mümkünse ad soyad yaş vb. bilgilerinizi girerseniz hitapta kusur etmemiş oluruz.
Akarsularımızda ve göletlerimizde balık popilasyonunu artırmak için başlatılan uygulamalar yerli balıklarımızı tüketmekten başka hiç bir yararı olmadı.Bizim sularımızda israil sazanı diye bir balık yokken kendi kendine üredi baskın çıktı öteki türleri tüketti.Su ürünleri "bizim bu balıkla alakamız yok "diyor.bunlar havadan uçaklarla mı geldiler de paraşütlerle gölet ve akarsularımıza indiler?
Fazla uzatmayalım.Avlarınız bereketli olsun.Rastgele.

Anıl ÜNALAN 07-03-2012 17:38

Aramıza hoşgeldiniz. Kalıcı ve katılımcı olmanız ümidiyle.
Umarım aradığınız keyifli sohbet ortamını burada bulabilirsiniz.

ferdi demir 07-03-2012 18:19

Aramıza hoş geldiniz,keyifli ve kalıcı paylaşımlar dilerim..

Tuncay GÜNAY 07-03-2012 18:21

aramıza hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim. katılımcı ve kalıcı olmanız dileği ile ;

MAVİ FENER 08-03-2012 11:43

Değerli arkadaşım Mehmet Erdem,
Aramıza ve sitemize hoş geldiniz....
Umarım Konya da yerleştikten sonra içinizdeki balıkçılık özleminizi tez vakitte giderebilirsiniz....Tarım köy işleri bakanlığı belirttiğiniz konularda fevkalade balık üretimlerini arttırmak için değişik göletlerde çalışmalar yapmaktadır....bu konu ile ilğili olarak bulunduğunuz bölgedeki kaymakamlığa veya valiliğe dilekçe ile durumu söyleyebilirsiniz....Haydi rastgelsin...

c*.türkiyem.c* 11-03-2012 11:34

aramıza hoşgeldiniz paylaşımınız ve avınız bol olsun rastgelsin

xnode 11-03-2012 11:55

Hoşgeldiniz, sohbet ve paylaşımlarınızı bekleriz.

Saat 23:24.