![]() |
Bayat Hamsi
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Şu günlerde balık pazarlarında fiyatı 20.-Tl'den 5 liraya inen Hamsileri alırken lütfen taze olup olmadıklarına dikkat ediniz.. Eğer bayat ise nasıl anlarız: 1- Çok ağır bir kokusu vardır. 2- Gözleri Kıpkırmızı olmuştur 3- Pullu balık olduklarından, pullu olup olmadıklarını kontrol ediniz 4- Buzhane balığı olup olmadığını anlamak için ise, balığı elinize alıp sert olduğunu göreceksiniz, almayınız 5-Balığı kestirip temizlettiriniz, taze ise balık kolayca kesilmez.... 6-En önemlisi solungaçlarının kan kırmızı olduğunu görünüz Salı günü Boğazda Sarıyer de idim Hamsi fiyatı 15.-Tl idi...Ardından aynı yol üzerinde Büyükdere ye uğradım Hamsi fiyatı 5.-TL idi...Bu sabah Kadıköy balık pazarında ise 2 türde Hamsi fiyatı bulunuyor...Bir kasada 5 diğerinde 10.-Tl etiket vardı...İşte gerçek burada yatıyordu...Ucuz olanlar buzhane Hamsileriydi....Bunlar Hamsi bollandı diyerek Bayat hamsileri millete kakalıyorlar.....Afiyet olsun.... |
Hocam bu söylediklerinizi fotolaraydınız çok daha iyi ederdiniz millet bazı konuları bir bir görmüş olurdu ben foto koyma durumumu şimdilik yapamadığımdan bu konudaki çekimlerimi paylaşamayacağım fotolayıp paylaşabilirseniz memnun oluruz
|
koymuş olduğunuz hamsilerde hani bayağı hamsi imiş yemede yanında yat misali
|
Saat 06:07. |