RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   08-15/07/2006 Bodrum - Bitez (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1441)

mozdil 16-07-2006 09:24

08-15/07/2006 Bodrum - Bitez

Yıllık iznimizi geçirmeye geldiğimiz Bodrum- Bites'de ilk gün ve gecesi keşif yaparak geçirdik. Balık tutan bir arkadaş ile konuşarak hangi yemler ile hengi balıkları tuttuğunu öğrendik. Bodrum'a giderek mamun aldık. 09/07/2006 gecesi avlanmaya çalıştık ancak sonuç tam bir hüsran oldu. Öncelikli olarak mamun tanıdığımız kullandığımız bir yem olmadığı için takarken başarısızlığa uğradık. Devamında ise takımlar sürekli bir yerlere takılıyordu. Baktık olmayacak avlanmayı bıraktık ve otele döndük.

Ertesi gün avlandığımız merayı gözlük ve palet takarak gezdim. Yer yer 70 santime varan çayırlar olduğunu ve yemi atsak bile bunların arasında ya takıldığını ya da kaybolup gittiğini fark ettim. Bunun üzerine mamun kullanarak avalnma yönteminden vazgeçtim. Gece sahilden yapay balık kullanarak avalnmaya başladım. Saat 22:00 gibi başladığımız avda ilk olarak bir iskorbit konuk oldu. Devamında saat 23:20 gibi ilk vuruşu aldım ve 30 cm civarı bir levrek konuk oldu. Levreği çekerken arkasından gelen diğer balıkları görünce oyalanmadan hemen suya geri döndüm ve atar atmaz (makinenin kalamasını açmış idim) bir vuruş ve kullaklara ninni gibi gelen bir cayırtı ile misina boşalmaya başladı. Hafif hafif kalama vererek kıyıya kadar 40 cm bir levrek daha aldım. Levreği çıkarır çıkarmaz tekrar yapay balığı atınca son olarak 25 cm civrarında bir levrek daha aldım. O gece bir daha vuruş alma imkanı olmadı.
Makine: Shimano Sienna 2500
Kamış: Spro 270 (10-20 atarlı)
Misina: Asso Double Strengt 018
Yapay balık: Cabela's Fisherman Series Renk Kodu:003 Boy: 2,5"
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Devam eden günlerde sahilden denemelerde bir sonuç alamadık. Tekne ile çıktığımız Bodrum koylarında da bol bol trakonya yakaladım. Dün akşam Bitez sahilinde yaptığım denemelerde bir ahtapot ve bir adet iskorbit yakaladım.

Tekne turunda elimde bulunan tüm yapayları deneme ve yüzüş şekillerini izleme imkanım oldu.

İlginç olan yaklaşık 15 cm'lik Lucky Craft ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]) a 7~8 cm'lik bir trakonya'nın musallat olmasıydı.

Fotoğraflar eve dönünce.

Rastgelsin.

Taygun KOCABIYIK 16-07-2006 09:36

Murat abi umarım istediğin gibi güzel bir tatil geçirirsin. Balıklar gayet güzel geliyor kulağa :)
Mamunla kumsal bir yer bulursanız çupra ve mırmır alma şansınız yüksek olur. Ama açıklar yine dediğiniz çayırlıktan olucaktır av bölgesini gündüzden gözlükle gezerseniz en azından çayırlık nerde başlıyor onu görüp ona göre bir mesafe belirleyip (örneğin karadan 15 kulaç ilersi gibi) zaten gece iyice kıyılayan çupra ve mırmır avlama şansınız artar diye düşünüyorum.
Mamunu takma yöntemide şudur Murat abi kuyruğunun altından iğneye takmaya başla iğne zaten boşluğu takip edip kafaya kadar ilerliycektir kafadan hafif çıkartırsanız iğnenin ucunu düşme olayıda engellenmiş olur.
Rastgelsin
İyi tatiller :)

Taygun KOCABIYIK 16-07-2006 09:42

Sürekli aklıma birşeyler geldiği için mesaja eklemeler yaptım ama bu önemli konuyu yeni bir mesajda yazmak istedim :)

Gündüzleri ve geceleri kıbrıs dediğimiz ekmekle yemlenen oltayla kefal, sarpa, lidaki,mımır yakalayabilirsin murat abi. Gün batmadan 30 dakika önce ava başlarsan gerçekten iri kefaller yakalayabilirsin. Geceleride levrek için at çek yaparken kıbrısı at bir kenarda beklesin bizararı olmaz faydası bile olabilir :)

ykmk 16-07-2006 13:47

Resimleri bekliyoruz Murat abi.Güzel bir tatil geçirmen dileğiyle...

Anıl ÜNALAN 16-07-2006 20:35

Murat abi anlattıkların çok hoş geliyor kulağa bu balıkların ve devamının resmini görmek istiyoruz.

İyi tatiller geçirmen dileğiyle.

SAYGILAR
Rastgelsin.

mozdil 18-07-2006 21:06

2 Eklenti(ler)
Eve döner dönmez sıcağı sıcağına fotoğraflar.

katiti 19-07-2006 12:46

Balıklar da yakışıklıymış gerçekten, tekrar tebrikler...

mozdil 19-07-2006 13:17

Tekrar teşekkür ederim.

Taygun, senin mesajını okuduğumda artık son gecemdi ve hiç bir hazırlığım yoktu. Deneme imkanı bulamadım. Bir başka sefere inşallah diyorum.

Artık raporlar İstanbul'dan gelecek.

Taygun KOCABIYIK 19-07-2006 13:53

Levrekler gayet güzel umarım afiyet olmuştur :)

Anıl ÜNALAN 19-07-2006 14:32

Hay maşallah o en üsteki baya güzelmiş.Tebrikler güzel bir av olmuş.İstanbuldadanda olsa fotoların devamını istiyoruz ;)

Saat 05:55.