RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Balık Yemekleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Hangi balık ne zaman... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1637)

Uzm.Dr.Rastgele 29-08-2006 22:32

Hangi balık ne zaman...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]Arkadaşlar hangi balığın hangi mevsimin hangi ayında daha lezzetli olacağını gösterir bilimsel bir çalışma.

levrek 30-08-2006 21:44

Teşekkürler İshak,mutfak ve damak tadı için faydalı bilgiler,sevgilerimle

erhan 31-08-2006 15:52

İshak abi bilgi için teşekkürler,
Gönderdiğiniz linkte Levrek'i Karadeniz,Marmara ve Boğaz balığı olarak tanıtmış. Bir Egeli olarak ben biraz alındım doğrusu:) . Erol abi sizin bu konuya itirazınız olabilir diye düşünüyorum ne de olsa nickiniz bile levrek:D .
Saygılar

Uzm.Dr.Rastgele 31-08-2006 18:47

Doğrudur..

Erhan kardeşim,ben internette gezerken Samsun 19 Mayıs Üniversitesinin sitesinde gördüm bu çalışmayı.Dediğin gibi bana da garip geldi.Senelerce Güzelbahçe'de kıyıdan sayısız levrek aldım.Levreği karadeniz,boğaz ve marmara balığı olarak tanıtmışlar.Vallahi bir anlam veremedim.:soru:

Güven ÖZYELDAN 01-09-2006 09:01

sayın abilerim bence balığın nerde çıktığı önemli değil hala balığın neslinin tükenmemesi önemli derim müptelaları zaten o balığı takip edecektir,kendi sahil şeridimizde yoksa ya hiç olmadığını düşünsenize bir daha yakalayamacaksınız bir daha tadına bakamıyacaksınız...düşünmesi bile korkunç gerçekten...oltanızdan ve mangalınızdan balık eksik olmasın ..saygılar...rastgelsin..

aganta borina borinata 13-09-2006 13:37

bunlara tezgahtan alırken dikkat ediniz...oltanıza gelmişse daha lezzetlisini bulamazsınız...

rastgelsin...

Uzm.Dr.Rastgele 13-09-2006 20:51

Balık çeşitliliği...

Sevgili Güven kardeşim dediğin gibi ülkemiz karasularında balık çeşitliliği gittikçe azalmakta ve bazı ırklarda artık oltaya ve ağlara çok çok daha az gelmektedir.Malum 3 haftadan beri balığa çıkamıyorum.Bari gideyim balık alayım dedim.Bir kilosuna 1 milyar lira dahi versen artık balık tezgahlarında yıllardan beri Trança yok.Fangri de çok ender bulunduğundan büyük şehirlerin lüks semtlerindeki balıkçı dükkanlarında bazen düşebiliyor.Balıkçı dükkanına girdiğimde ilk gözüme takılan lale gibi kıpkırmızı kaya barbunları oldu.Alacağımdan değil ya. fiyatını sordum,80 YTL dedi.İçimden oha deyip.Al beni al beni diye bağıram mırmırlara baktım.Onlara da kilosu 40 YTL dedi.İçimden bir oha daha çekip,küçük boy tekir barbunlarını sordum korkarak.Abi sana 28 YTL den yaparım dedi. Yok sağol ben iyisi sardalya alayım dedim ve 5 YTL'ye sabah suyu olduğunu tahmin ettiğim çakı gibi sardalyaları alıp eve yollandım.

Velhasıl teknelerin katliam gibi metotlarla yaptığı insafsız ve merhametsiz avcılık devam ederse;balığı artık kuyumcu dükkanından altın gibi hassas terazide tarttırarak adetle alacağımız günler pek uzak değil.

Saat 13:46.