RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   bayramda İzmirdeyim Levrek meraları help me plss.. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2127)

Yırtık 26-12-2006 14:18

bayramda İzmirdeyim Levrek meraları help me plss..

Selam arkadaşlar bayaram tatilini İzmirde değerlendirecem İzmirde levrek merası varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Şimdiden İzmirli arkadaşlara selam lar

katiti 26-12-2006 14:53

Yalçın Çeşme'de Alaçatı Limanı ve Dalyanköy Limanı'nın dış tarafları levrek yapar. Havaya göre bu iki yerden birine gidebilirsin...

Yırtık 26-12-2006 15:20

Sert Hava istiyor istiyor heralde?????

katiti 26-12-2006 15:37

Sert havada daha iyi tabii, ama rüzgar sorun olur diyorsan kuzeyli havalarda Alaçatı, güneyli havalarda Dalyan tarafı daha rahat olur. Haritadan bakarsan ne demek istediğimi daha rahat görürsün...

Taygun KOCABIYIK 26-12-2006 19:50

İshak abimizin tarifini burdan tekrar dile getirmek istiyorum
Hava sert poyraz olucak güzelbahçede köpüren dalgaların içinde 2-3 kiloluk levrekler gezermiş ve kıyıdan sadece 5-10 metre ilerde olurlarmış. takım olarak tek yada iki iğneli 100 gram kurşunlu takım yem olarak borukurdu.

Yırtık 27-12-2006 12:07

Evet Bizim Burdada Saroz Körfezi var Büyük kemikli burnu ordada kopük altında dolaşuyor özellikle bu balık köpük altını çok seviyor ama o havada yem kullanmaya gerek yok ben sahte ile dişlerini sökerim onların :) Bakalım güzel bahçe daha yakın heralde çeşmeden İlk önce haritadan güzel bahçeyi bulalımdaaa

Uzm.Dr.Rastgele 28-12-2006 07:54

Sevgili Yalçın...

Maden levrek hastasısın dediklerimi yabana atma abisi.Güzelbahçe semti siteler son durakta ineceksin.Limanın yanında küçük bir plaj gibi bir şey var.Hemen onun bitiminde de sıra sıra bir kaç müstakil ev var.İster bu plajdan ister isen o sıra sıra evlerin önünden köpüren dlagalar içine takımı at ve bekle.Levrek hava karardığı zaman başlar ve hava aydınlanmaya başladığı saatlerde keser.Dip kumluk ve yer yer leblebi ve ceviz büyüklüğünde taşlıktır.El oltasını atında boşluğunu almaya başla,kumdan gelirken sürte sürte gelir ve hafif bu taşlığa gelince de tıkır tıkır diye el oltanda tıkırtıyı hissedince orada bekle.Levrek bu taşlık şeritte gezer.Sakın kamış ile ileriye filan atma.Şansın azalır.Sahte balık/rapala ile hiç denemedim.Ama 3 lü köstek dipde kurşun ile oradan çok balık aldım.Hava illa köpürecek ve çok yakına atacaksın.Yem olarak mamun al.Bulamaz isen boru kurdu da çok iyi iş yapar.İğne büyük olacak ve yem de büyük olacak....Hadi bakalım rastgelsin....

giritli 28-12-2006 08:12

İshak abicim,o dediğiniz yere uygun bir zamanda(mesela bayramın 3-4.günü gibi) sizinle gitmeyi çok isterim...Nedersiniz abi yapalım mı bir organizasyon?

katiti 28-12-2006 10:01

Onur gittiğin günü haber ver gelip taş atıcam meraya balık falan kalmayacak. Yeter kardeşim İzmir'in bütün balığını sen mi yakalayacaksın :D :D :D...

giritli 28-12-2006 10:38

Meeeeert...mancınığın atış mesafesine mi abi...:P :D ;)

Saat 06:00.