![]() |
Genleşebilen Polistiren (EPS)
Genleşebilen Polistiren (EPS - Expandable Polystyrene) hakkında bilgi sahibi olan var mı? Toz halinde bulunur mu? Ben evde işleyebilir miyim?
|
Hayırdır Murat Abi yalıtım işimi var ?
|
:D Hayır
Sadece mantar yapacacağım. :deli: |
Murat Abi, sadece mantar için bence bu kadar zahmete girme derim.
Zaten ev ortamında olmaz. Çünkü EPS'i toz halinde bulabilsen bile bir çok aşamadan geçirmen lazım. Mesela ben sana uygulanacak aşamalardan birisinden örnek vereyim sen hemen vazgeç bu işten. :D Taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için şişirme özelliğine sahip olan "Pentan" gazına ihtiyacın olacak. |
Pentan gazından ve basınçtan haberim var. Onları araştırdım. Yalnız bir arkadaşımla yaptığım görüşmede pentan gazı ve basınca maruz bırakılanın Expanded Polystyrene olduğunu öğrendim. Benim araştırdığım Expandable Polystyrene.
Olayın özü şu. Ebay'da bir vatandaş bu ürünü satıyor ve floating jig yapabilirsiniz diyor. Detay bilgi istedim ancak ürün ile gönderirim diyor. Ben de 10$'ı çöpe atmak istemiyorum. |
Murat Abi, ebay'deki item-nr.'ı bana verebilir misin özelden. Bir bakayım istersen.
|
Genelden de verebilirim. Nasıl olsa bir alış verişim olmadı henüz.:D :D
Belki ilgi duyan bir arkadaş olabilir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Şimdi anladım Murat Abi. Sanırım sen kalıp almak istiyorsun.
Eğer kalıp almak amacındaysan, sana hiç EPS'e bulaşmadan bunu yurtdışından getirtip paranı harcamadan birşey sormak istiyorum. Kalıp alma işi için fimo hamurunu hiç denedin mi acaba ? |
Fimo hamurların ev fırınlarında pişeni de çıkmış kalıp için denenebilir.
|
Zanedersem muratın aradığı başka bir şey,kalıp değil,iğnenin üzerinde olan bir köpük,bu sistemin kurşunla olanını hepiniz bilirsiniz murat bunun köpüklüsünü yapmak için soruyor bu ürünü.
|
Saat 21:21. |