29.04.2007 sığacık raporcuğu
Bu hafta sonu havanın pek müsait olmayacağını düşünerek plan yapmamıştım...
pazar günü akşam üzeri saat 17.00 gibi hanımıda alarak sığacıkda çorba içmeye karar verdim...asıl amaç balık değildi aslında...arkadaşlar herkese şiddetle birşey tavsiye etmek istiyorum...sığacıkta çay ocaklarının arkasında küçük bir avlu var...ortasında küçük bir havuzu var ve avlunun üzeri çardak şeklinde olduğu için gölge ve serin oluyor...gelelim mevzuya....
"Çerkez Ağa Pidecisi..."pidesi,köftesi,fırında balığı,ızgaraları ve özellikle çorbaları inanılmaz...orada kelle paça,işkembe veya ikisi karışık çorbasını tavsiye ediyorum...fiyatları da oldukça uygun arkadaşlar...biz gittiğimizde çorbası kalmamıştı ama sırf bizim için 2 kişilik çorba yapmaya üşenmediler...
eveeeet....saat 18.00 gibi sığacık liman içindeydik ve kısa süreli bir araştırmanın neticesinde pek balık tutan görememekle birlikte yinede ilk oltamı sığacık liman içine atmaya karar verdim ama 3.atıştan sonra oltamı toplayıp kale önüne gitmeye karar verdim...zaten oraya gittiğimizde kuvvetli rüzgar vardı ve pek keyif vermiyordu...rüzgarın biraz dinmesiyle oltamı suya attım ve hanıma yardım etmek için yanına gittim...zira bizimkisi daha önce hep el oltası kullandığı için kamış-makina olayına biraz yabancıydı...tekrar oltamı elime aldığımda ucunda birşey vardı ama çok garip ben boşluğunu aldıkça sanki karaya doğru yüzüyordu ve misina sürekli boşalıyordu...ilk balığı aldıktan sonra pek fazla oyalanmadık çünkü hem rüzgar şiddetlendi hemde çok geç olmadan çorbalarımızı içmek istiyorduk...asıl amaç çorba içmekdi ve balık da kısa günümüzün karı olmuştu...balığı aldığım takım dipkıbrısının 3 iğnelisi,gezer kurşun ve yem olarak boru kurdu...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|