RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Gidemediğim avın ganimetleri (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2925)

nevzat 30-04-2007 20:38

Gidemediğim avın ganimetleri

Değerli arkadaşlar ,hırsız davası yüzünden gidemediğim gece avında halaoğlunun[IM[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]G][/IMG] balıkları...

discus 30-04-2007 20:43

hocam maşallah çok güzelmiş adına bende üzüldüm nasip ama.
peki hocam yer neresi bide hangi gün avlanılmış yem nedir bilginiz varsa biraz aydınlatırmısınız

m_ciran01 30-04-2007 21:02

hocam harika balıklar yeri bende merak ettim.Büyük bir ihtimalle izmir yöresi

nevzat 30-04-2007 21:02

Serkan,gelelim detaylara ;av yeri Aliağa,sargoz ve karagözler kamış ile ,eşkina sanmıştım fakat olmadığını söyledi bizim halaoğlu heralde bi lapin türü onları ve sarpayı zıpkınla ,cumartesi ilk gittiklerinde öğleden sonra vurmuş.Oltalarda yem olarakta madya kullanılmış.Tarih te istemişsin;21-22Nisan...

freediver 01-05-2007 00:29

bilgi

Alıntı:

nevzat tafarından gönderildi
Serkan,gelelim detaylara ;av yeri Aliağa,sargoz ve karagözler kamış ile ,eşkina sanmıştım fakat olmadığını söyledi bizim halaoğlu heralde bi lapin türü onları ve sarpayı zıpkınla ,cumartesi ilk gittiklerinde öğleden sonra vurmuş.Oltalarda yem olarakta madya kullanılmış.Tarih te istemişsin;21-22Nisan...

selam
kardes o taniyamadiginiz balik lapin falan degil..
Antalya yöresinde Kaya Grida ya da orfoz denir lahos falan diye de taninir...
o balik 100 kg. a kadar büyüyor... ben 50 kilo dan büyügünü resmen gördüm..

3 lü cekyat gibi birseydi..

orca 01-05-2007 00:58

Alıntı:

freediver tafarından gönderildi
selam
kardes o taniyamadiginiz balik lapin falan degil..
Antalya yöresinde Kaya Grida ya da orfoz denir lahos falan diye de taninir...
o balik 100 kg. a kadar büyüyor... ben 50 kilo dan büyügünü resmen gördüm..

3 lü cekyat gibi birseydi..

:D:D:D

o baliklari tam olarak secemiyorum ama lahoz (lagos) yavrusu olduklarini tahmin ediyorum ben de. eger oylelerse yazik olmus cunku bu balik cok uzun yillar yasayan, ve her yil ortalama 1-2kg daha buyuyen ve buyudukce lezzeti artan bir baliktir. 50-60 sene yasadiklari bilinmektedir yani 50-60 kg lahoz mumkun birsey elbette. tabii ki avciya, "bunlari avlama, bekle bi 30-40 sene nasil olsa bunlarin omru var, buyuyunce daha lezzetli olur bunlar" demek mumkun degil:D
ama asil daha buyuk sanssizlik, bu baliklarin (kendi turune gore) kucuk olmalarindan ote zipkinla avlanmis olmalari cunku lahoz ve orfozun zipkinla avi 37/2 sirkulerce yasaktir. lahoz - orfoz insandan kacmak yerine gelip burnunu zipkinin ucuna dayayan baliklardir
gene de totale bakilinca harika bir hasilat oldugunu soylemeliyim. tebrikler...

gıracemi 01-05-2007 03:05

o balıklar lahoz orfoz falan değil arkadaşlar.. papağan balığının ta kendisi.. aynı yerde av yaptığım için iyi biliyorum.. çocukluğumdan beri tutarım. eti beyaz ama tadı hiçbirşeye benzemez.. tatsız tuzsuz bi balıktır.. ama sargozlar süper.. çok güzel bi av olmuş tebrikler...

kartallı 01-05-2007 05:27

Öncelikle çok geçmiş olsun, av içinde tebrikler gerçekten çok güzel balıklar...darısı başımıza diyelim...saygılar

aganta borina borinata 01-05-2007 07:19

vallahi ben resimlerden bişey anlayamadım... orfoz, lagos, papağan olduğunu nasıl anladınız... orfoz ya da lagos ise oltayla da olsa sirkülerdeki boy limitine uymuyor sanırım...

rastgelsin...

HALDUN YALIMLI 01-05-2007 07:29

Nevzat senin adına şanssızlık diyebiliriz. Allah beterinden saklasın bir daha böyle şeylerle karşılaştırmasın. Balıklar nefis, özellikle pırıl pırıl parlayanlar. En üst sıradaki merhumların etleri saman gibidir, alt sıralar daha iyi.

Arkadaşlar renk ve görüntü olarak üst sıradaki balıklar sizi aldatıyor sanırım, ailemizin balıkçısı Kürşat kardeşim:D doğru söylüyor. O üst sıradaki balıklar söz ettiğiniz gibi Grida, Orfoz, Lahoz, değiller. RASTGELSİN.

Saat 15:13.