RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Ne cok ne?? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2983)

freediver 10-05-2007 01:50

Ne cok ne??

Herkese Selamlar

Sanirim hepimiz hemen hemen haftada bir gün av malzemecisilerine gideriz...Hic birsey almayacak olsak muhabbet edip 1 cay icmeye gider ama cikarkende mutlaka birkac sey aliriz.

Merak ettigim acaba biz oltacilar kursun haricinde en cok ne aliyoruz ve en cok veya cabuk yipranan malzememiz nedir?

Bu konuyu okuyanlar lütfen en az bir cümle yazarsa sevinirim.

gokseldbuga 10-05-2007 08:17

yıpranmasından dolayı değil de, gitmişken şunu da alayım düşüncesiyle, malzemecileri zengin ediyorum

Alparsbeğ 10-05-2007 08:26

aynen katılıyorum; yıpranma yok ama; oraya çay içmeye gidince bile "dur; şu numaralı iigneden bi kutu daha alayım" diyoz herhalde:)

Sevgi ve Işıkla kalın

jellyfish 10-05-2007 08:38

okul zamanında ağ tamiri ve örnek trol ağı için kasnak (sürekli kayboluodu çünkü)ve yorgan iğnesi gibi iğneler:)

aganta borina borinata 10-05-2007 09:46

Alıntı:

freediver tafarından gönderildi
Herkese Selamlar

Sanirim hepimiz hemen hemen haftada bir gün av malzemecisilerine gideriz...Hic birsey almayacak olsak muhabbet edip 1 cay icmeye gider ama cikarkende mutlaka birkac sey aliriz.

Merak ettigim acaba biz oltacilar kursun haricinde en cok ne aliyoruz ve en cok veya cabuk yipranan malzememiz nedir?

aslında malzemeciden en az aldığım şey kurşundur herhalde. ben malzemecilere çok fazla gitmiyorum...zaten yaz ayları dışında ava da sık gittiğim söylenemez...malzeme alırken genelde adetleri fazla alıyorum, en çok kullandığım malzemeleri paketler halinde alıyorum...sanırım bunlarda misina, iğne (zokalı - zokasız), fırdöndü ve slikon yemlerdir.

rastgelsin...

araştırıcı 10-05-2007 09:52

Alıntı:

freediver tafarından gönderildi
Herkese Selamlar

Herkes av yöntemine göre malzeme alır diye düşünüyorum..
Ben at-çek yaptığımdan en çok sahte balık ve üçlü iğne alıyorum sanırım.. Birde misinalarım çabuk yıpranıyor..
selamlar...
Rastgele..

ramazanuçar 10-05-2007 10:27

benim en çok aldığım malzeme tartışmasız kurşun ve iğne.malum avlanma sahamız tatlı su olunca her bölgenin kendine özgü balık çeşidi ve buna paralel olarak değişik tipte ve büyüklükte iğne gereksinimi oluyor.birde tabiki tatlısu diplerinin çeşitli engellerle dolu olmasından kaynaklanan kopmalar ve takım zaiyatları bol mıktarda iğne tüketimini zorunlu kılıyor.

aganta borina borinata 10-05-2007 10:29

unutmuşum ya bi de ayçiçeği küspesi sazan için;) ...

rastgelsin...

gokseldbuga 10-05-2007 12:01

Alıntı:

ramazanuçar tafarından gönderildi
benim en çok aldığım malzeme tartışmasız kurşun ve iğne.malum avlanma sahamız tatlı su olunca her bölgenin kendine özgü balık çeşidi ve buna paralel olarak değişik tipte ve büyüklükte iğne gereksinimi oluyor.birde tabiki tatlısu diplerinin çeşitli engellerle dolu olmasından kaynaklanan kopmalar ve takım zaiyatları bol mıktarda iğne tüketimini zorunlu kılıyor.

Ramocum seni aramızda görmek ne büyük mutluluk, ;)

Taygun KOCABIYIK 10-05-2007 15:39

Ben en çok misina ve iğne alıyorum. Misinayı fazla almamın sebebi yıpranan misinaları hemen değiştiriyorum aldığım misinalarda ucuz olduğu için acımıyorum :)

Saat 03:58.