RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Levkit balığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3147)

cevat2 06-06-2007 18:05

Levkit balığı

Arkadaşlar, geçen hafta içi sabah erken saatlerde yemlediğim merayı kontrol amacı ile olta attım amacım sabah saat 08 e kadar takılmaktı.Oltayı yemleyip epey uzun mesafe attıktan sonra tabureme oturdum daha beş dakika geçmeden zil çok şiddetli öttü ve düştü eyvah dedim büyük bir sazan geldi ki bu kadar etkili diye düşündüm başladım yavaş yavaş zarar vermemeye çalışarak çekmeye fakat daha üç beş tur sarmadan balığın sazan olmadığı yaptığı saltolardan,takla atışlarından belli oldu gelen karadenizin bir kaç ili ile yalnızca iznik gölünde varoluşunu sürdüren levkitti,makine benim oğlanın virax cd 63 üydü ve kamışa bağlantı T kısmı ,düşürüp kırdığı için akşamdan japonla yapıştırıp deneme için kullanmıştım.Balık daha yarı yolda iken makine elimde kaldı kısaca içimden oğlana söylenirken makineyi bırakıp elimle çekmeye başladım,daha evvelde yazmıştım bu balık müthiş mücadele ediyor,iskeleye getirdiğim balığın büyüklüğünü görünce ayağımda ayakkabılarımın olduğunu unutup boyum civarı suya atladım,tam kepçeledim ki balık bir ters vole ile iğnedende kepçeden de kurtuldu ama sabah sabah suya atlamıştım bir kere bırakmaya hiç niyetim yoktu aynen cevap verip daha havadayken bir planjonda ben yapıp kepçelemeyi başardım.Bu balık en fazla 70 cm kadar büyüyor ama daha 45 cm den büyük yakalayan yok , benim ki 41 cm geldi(maşallah) iyi bir ölçü.Bu zamanlarda kıyıya gelmeyen soğuk seven arkadaş güzel bir süpriz yaptı bana bu arada etide çok lezzetlidir.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

aserkansatı 06-06-2007 18:10

Ben bu balığı duydum ama hiç görmedim Cevatçım...41cm böyle sert bir balık için oldukça belalı bir boy.Seni zorlaması bu yüzden.41 kere maşallah kardeşim,tebrik ederim...

cevat2 06-06-2007 18:16

Sağol Serkan daha evvelde akbalık(tatlı su kefalinin) bundan biraz büyüğünü yakalamış ve fotoraflarını göndermiştim o da güzel mücadele ediyor ama levkitin oltadan kurtulma savaşı müthiş keyif verici entersan tarafı da sudan çıkar çıkmaz 3 dakika sonra hemen ölüyor.

aserkansatı 06-06-2007 18:28

Alabalık ta öyle.Solungaç yarıkları geniş ve fazla oksijene ihtiyaç duyan balıklar daha mı sert oluyorlar ne???

discus 06-06-2007 18:53

cevat abi sayende tüm tatlı su canlılarını öğrenmeye tanımaya başladık..valla helal olsun sana abi herçeşit avı deniyosun...tebrikler abi emeğin ve paylaşımın içinde ayrıca teşekkürler..

Taygun KOCABIYIK 06-06-2007 18:57

Cevat abi maşallah diyorum başka birşey demiyorum Türkiye denizlerinde ve iç sularında ne var ne yok yakalıycaksın bu gidişle.
tebrikler

igmsva 06-06-2007 19:42

cevat bende ilk kez görüyorum.teşekkürler

katiti 06-06-2007 20:42

Cevat Abi tebrik ederim. Gerçekten çok güzel bir balık yakalamışsın. Tipi biraz kefali andırıyor :D...

balic 06-06-2007 23:42

abi tebrikler bu balığı ilk defa görüyorum rastgelsin.. ama Mert e aynen katılıyorum kefala baya bi benziyor...

freediver 07-06-2007 01:15

Cevat Abi tebrikler..Ve ayrica cok hirslisin..Ben o saatte 10 kiloluk turna yakalasam suya girmazdim...

Levkit baligini biliyorum biz burda ona Rapfen diyoruz ve bir keresinde onun 4 kilolugunu yakaladik....Sazangillerden olmasina ragmen harami bir balik...

Ama tek bir dez avantasi var.Abi mübarek civi kutusu gibi acayip kilcikli...
Fletosunu cikarsan bile kilciga rastliyorsun...

Ama cekmesi gercekten cok zevkli...

Saat 21:53.