RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Öneriler, Eleştriler, İstekler (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Balığa Göre Takımlar .. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3465)

Samet Eryavuz 09-08-2007 21:53

Balığa Göre Takımlar ..

Arkadaşlar bu aksam hangi balıga ne tip olta aramaya kalktım yok oyle birşey yada fazla dagınık bulunamıyor.( Benmi goremiyorum diyorum ).
Ben diyorum ki yeni bir kategori acalım Atıyorum akyaya herkes nasıl takım kullanıyorsa ne tip yem kullanıyorsa tecrubeleri konustursun.
Cipuraya ne tip olta ,ignesinden tutun kostek uzunluklarına kadar yazalım diyorum.
Paylaşmak istemeyen arkadaslar elbette olacaktır nedeni ise ben okadar deneme yanılma yaptım paraladım kendimi bulcam ogrencem diye birde buraya pat diye yazıcam ha olmaz diyebilir.Ama forum paylaşım icin varsa ben bunun olması kanaatindeyim.
Sİzler ne dusunuyorsunuz bu konu hakkında bilmiyorum ? Saygılarımla.

HALDUN YALIMLI 10-08-2007 12:44

Samet kardeşim, düşüncen ve teklifin güzel. Ben genelde dip olatası atacağım yerde 2 köstekli ve hırsızlı takım kullanırım. RASTGELSİN.

discus 11-08-2007 11:54

bilgilerimizi pekiştirmek ve arttırtmak adına güzel bir düşünce..teşekkürler..

baturhan 05-09-2007 23:28

Samet güzel bir konu başlığı açmışsın ama öylece kalmış,üstadlar hadi,araştırın diyebilirsiniz ama,forum amaçlarından biride paylaşmak değilmi,ben ve benim gibi öğrenmek isteyenler,bu konuda bilgi paylaşımlarınızı bekliyor.

selamlar.

kordelya 06-09-2007 05:32

Samet kardeşim, çok güzel olur böyle bir konu, dağınık parçalar derlenir toplanır.
Paylaşmak ve tartışmak çok önemli. Kimse herşeyi bilemez, ama herkes karınca kararınca bildiğini paylaşırsa ortak üretimin keyfine varırız. Sonuçta profesyonel değiliz ki şirket sırlarımız olsun. Sirkülere uygun avlandığımız sürece, balık popülasyonlarına zarar vermez dolayısıyla kimsenin avına ortak olmuş olmayız. Unutmayalım ki balığı tüketen kanunsuz avlanan toplu katliamcılar ve daha az etkili olsa da sirkülere uymayan amatör avcılardır.

Diğer taraftan foruma girip paylaşımlardan faydalanıp kendi bilgilerini saklamak da pek etik gelmiyor bana. Bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz...
Herkese RASTGELSİN ama en çok tecrübelerini esirgemeyen üstadlarımıza RASTGELSİN, onlara müteşekkiriz.

prestige 05-11-2007 16:14

kanu hakkında fazla fikri olmayan amatör arkadaşlarıda unutmayın derim ( benim gibi :) ) kullanılan oltalar basit cizim ve şekiller ile gösterilebilirse bilgilerin altında daha şık olacağı kanısındayım.

herkeze rastgele

falconn394 06-11-2007 09:35

Merhaba arkadaşlar bu konu bence konuşulması gereken en önemli konulardan biri cünkü amatör balıkçılğın gelişmesine buyuk katkı sağlıyacagını düşünüyorum , ayrıca bölgesel farklılıklar takımlarda degısıkılık gösterıyormu merak edıyorum örnegın egedekı bı arkadasımız , akdenız bölgesindeki bı arkadasmızla benzer takımlarımı kullanıyormu yada farklı olta takımlarıylamı avlanıyor , bu forumların bı cogunda ben cok farklı teknıkler gördum ve ogrendım , bu konu altında fazla bı yorum goremedım ama cupıradan veya herhangı bı balıktan baslarsak devamının gelecegını dusunuyorum yorumlarınız ve emeklerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım kolay gelsın hepınıze

cevat2 06-11-2007 20:02

Arkadaşlar,dip takımları kurşun ağırlıkları değişmedikten sonra klasik üç veya iki iğneli düzenleniyor ama değişik teknikleri uygulamaktada fayda var.Ben artık dip oltalarında badende üçlü fırdöndü kullanıyorum hem kösteğin bedenden daha uzak durmasına hemde takılan oltada ,eğer kurşun takıldıysa takımın geri gelmesine faydası oluyor en alttaki fırdöndüye0.5 ince misina bağlıyorum.Çok dalga alan meralarda ise 100 gr. kurşun kullanacaksam 5 adet 20 gr.lık gezer kurşunu peşpeşe takıp zemine yayılmasını sağlayarak takımın gergin durmasını geri gelmesini önlüyorum bu tip takımdada kurşunların 20 cm.üstüne küçük bir kıstırma koyuyor,iğneyi 2 gözlü fırdöndü ile bedene takıyorum lakin tek iğne kullanmak kaydı ile.

Saat 14:59.