RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Işte Suyun Iyileştirici Gücü (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3512)

Alparsbeğ 16-08-2007 12:49

Işte Suyun Iyileştirici Gücü
 
15 Ağustos 2007 Çarşamba
Su... Yaşam kaynağımız... Yeni doğmuş bir bebeğin bedeninin %97’si, sağlıklı bir yetişkinin % 70’i, yaşlı bir insanın ise %65’i sudan oluşuyor. Tüm organlarımızın yapısında değişik oranlarda su var. Peki bu derece önemli olan suyun iyileştirici gücü hakkında ne biliyorsunuz? İşte su ile ilgili bilmeniz gereken her şey;



Beynimizin % 75’i, kemiklerimizin %22’si diş minelerimizin % 2’si sudan oluşuyor. Bedenimizde bulunan trilyonlarca hücrenin içi su dolu likit ile dolu, dışları ise sulu likit tarafından sarılı. Sağlığımızın dengesi bu iki likidin dengesine bağlı.

Alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıkların dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri olan suyu, beslenme uzmanları sağlıklı bir diyetin; güzellik uzmanları da ciltteki ve vücuttaki nemin korunmasının temel koşulu olarak bol bol içilmesi gereken bir içecek olarak tanımlıyor.

Su ve biz

Suyun; yiyeceklerin sindirimi, vücuttaki yararlılığının sağlanması ve zehirli maddelerin vücuttan atılması gibi oldukça önemli görevleri var. Tükrük ve mide salgısındaki formuyla da besinleri sindirmeye yardımcı olur. Su; vücudumuzda karbonhidratları, yağları, proteinleri, hormonlar ve oksijeni kan yoluyla kaslara taşırken zararlı maddeleri de dokulardan uzaklaştırır. Cildin gerginli ve parlaklığı da yine vücudumuzdaki suyla ilgilidir.

Ne kadar su tüketmeliyiz?

Zayıflama diyetlerinde de; en iyi çözücü olduğu için günde en az 8-10 bardak su içilmesi gerektiğini söylüyor beslenme uzmanları. Zinde hissetmek için ise, en az 2.5 litre suya ihtiyaç duyuyor vücudumuz. Tüketeceğimiz günlük su miktarı, psikolojimiz ve de yaşadığımız iklimle orantılıdır aslında. Örneğin yaz aylarında daha çok su tüketiriz doğal olarak. Uzmanlara göre, genel olarak sağlığımız açısından beden ağırlığımızın her bir kilogramı için 40 ml su içilmesi gerekiyor. Bu rakamlara göre örneğin 65 kiloluk bir birey, günde 2.6 lt su tüketmelidir.

Neden su ihtiyacı hissederiz?

Susamak, tiroit bezinin ağız yoluyla bize ulaştırdığı bir mesaj. Bu mesajı vakit geçirmeden algılamak, susuzluğumuzu herhangi bir içecekle değil; kaliteli, tercihan alkali su ile gidermemiz, bedenin bozulan asit-alkali dengesini tekrar düzene sokacaktır.

Şişmanlığa karşı SU

Vücudun su toplamaması için bol bol su içmek gerekiyor. Su miktarı azalınca; vücutta depolanan yağ miktarı artıyor. Çünkü, yeterli miktarda su alamayan böbrekler çalışamıyor. Sonrasında, karaciğer böbreklerin görevini üstleniyor ve daha az yağı enerjiye dönüştürmeye başlıyor. Bu da zayıflamayı olumsuz etkiliyor.

Suyun iyileştirici gücü

Kimya mühendisi M.Kuzanlı ve Dr. R. Yahyaoğlu’nun ortaklaşa kaleme aldıkları ‘Suyun İyileştirici Gücü’ adlı kitapta çok ilginç bilgiler dikkati çekiyor suyla ilgili. Bazılarını aktarıyoruz;

- Yeni bir güne, bir bardak su içerek başlayın. Böylece böbrekleriniz çalışacak, detoks sistemimizin gün boyu çalışmasına yardımcı olacak.

- Kahvaltıdan bir saat öncesine kadar yavaş ama kısa aralıklarla içilen suyun birçok kronik hastalıkta tedavi edici özelliği bulunuyor.

- Başınız veya mideniz ağrıyorsa veya bitkin ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız ilaç almadan önce bir bardak su için. Belki sadece susuzsunuz!

- Stresli veya endişeli olduğunuzda bir bardak su için. Su, sizin beden sıvınızı ve elektrolit dengesini düzenleyerek sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

- Örneğin alkol kullandığınız gecenin sabahı baş ağrısı ile uyanırsınız. Bunun sebebi, içtiğiniz suyun yüzde sekseninin beyniniz tarafından kullanılmasıdır. Başağrısının ve diğer birçok rahatsızlığın gerçek sebebi, dehidratasyon yani suyun vücudumuzdaki eksikliğidir.

- Yeterince su içmemek hücrelerde kronik dehidratasyona sebep olur. Bu da vücudun bağışıklık sistemini olumsuz etkiler; astım, eklem romatizması, sırt ağrısı, kabızlık, karın şişliği, idrar sorunları, yüksek kolesterol sorunlarını tetikler.

- Çay, kahve, alkollü içecekler gibi içeceklerden uzak durmaya özen gösterin. Bu içecekler diüretik oldukları için bedende su kaybına neden olurlar. Bu içeceklerden fazla tükettiğinizde dengelemek için bol miktarda su için.

- Karaciğerimiz, yediğimiz yiyecek ve içeceklerdeki bakteri, virüs ve kimyasalları temizler. Bol miktarda, temiz ve alkali su içerek ona asli görevini yapabilmesi için yardımcı olun.



imeyda

er35han 16-08-2007 13:11

bilgi için teşekkürler metin,gerçekten suyun faydaları saymakla bitmez.benim gibi böbreği sürekli taş üretenler içinse,su;tam bir mucizedir.günde ortalama 4-6 litre kadar içerseniz böbreklerinizde taşı oluşturan partiküller birikmez ve idrar yoluyla dışarı atılır.bu kolay ve uygulanabilir yöntemi büyük acılar çekmeden hayatımızın bir parçası haline getirebilirsek ne mutlu bize.

ykmk 19-08-2007 23:36

Ve biz ne kadar değer veriyoruz bu dağal doktora?
Tartışılır....
Paylaşım için teşekkür ederim...
Saygılarımla...

ünalmusa 27-08-2007 23:12

su hayatonsuz hayat bıtmıstır emegıne saglık

emre97 28-08-2007 10:13

bilgiler için teşşekkür:helal: :helal:


Saat 17:28.

Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
TR Çeviri : organik81