RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   İskenderun'da Kıbrısla Çupra (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3513)

kordelya 16-08-2007 14:00

İskenderun'da Kıbrısla Çupra

Bu pazar (12.Ağustos) askerlik görevimi yaptığım birliğimden çarşı iznine çıkınca saat sabah 10'da İskenderun merkezindeki Balıkçı barınağının batısındaki sahile indim. Tam 4 aydır burdayım ve balık avlamak için yanıp tutuşuyorum. Baktım bir amca kasnağa bağlı bir kaç olta bir de kamışlı bir olta bırakmış denize. Yanaştım tanıştık, kamışlı oltaya karides takmış, kasnaklarda kurşunlu sarma var dedi. (dibe batan kıbrıs). Bana çok ilginç geldi, kefal beklerken amca 400 gr'lık bir Çupra çekti. İki saat aradan sonra bir tane daha aynı boyda çupra aldı. Kefal de vardı ama küçük, hepsini geri salıp birini canlı bırakma yaptı sonuç alamadı. Bir kaç tane de sokar aldı kıbrıslarıyla. Ben daha önce hiç kıbrısla Çupra görmemiştim ve amca çekerken onun kadar heyecanlandım.
Koştum ben de ucuz 2.70lik atçek yapabileceğim kamış makina kombinasyonuyla silikon aldım. Amacım kefallerin arasına daldığını gördüğüm levrekleri denemekti. Saatini kaçırmamın da etkisi olsa gerek sonuç alamadım ama çok dinlendirici ve zevkli bir gün geçirerek birliğime döndüm:) .
Ben zaten balık tutamasa da her zaman keyif alanlardanım.

Taygun KOCABIYIK 16-08-2007 14:07

Gültekin abi ilaç gibi gelmiştir bu macera sana. Kendin çekmiş kadar keyif almışsındır eminim. Umarım silikonuna kefalleri hop oturtup hop kaldıran levreklerde atlar önümüzdeki haftalarda :)

kordelya 16-08-2007 15:38

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Gültekin abi ilaç gibi gelmiştir bu macera sana. Kendin çekmiş kadar keyif almışsındır eminim. Umarım silikonuna kefalleri hop oturtup hop kaldıran levreklerde atlar önümüzdeki haftalarda :)

Doğru söylüyorsan vallahi, meditasyon dedikleri şey herhalde böyle bir etki bırakıyordur insanda ancak.
Av konusuna gelince, haftaya Antalya'dayım iznim var. Balık raporlarını veririm.

Anıl ÜNALAN 16-08-2007 15:58

İyi kaçamak olmuş abi senin için Antalyadan fotoları bekliyoruz ;)

Saygılar

Rastgelsin.

mufi 16-08-2007 18:37

Gültekin bu cupra olayı gerçektir. marmariste çook yakaladım ben dip kıbrısı ile çipura hatta sıgg sulardaki 1/2 m lik kıyı şeridinde kefal niyetine ekmege çook cupra gelmiştir..
yanlız bişi merak ettim birliğe döndüğünde olta takımını ne yaptın??

giritli 16-08-2007 20:46

Gültekin ben de askerliğimi Bodrum'da yapmıştım...hafta sonu izinlerini iple çekerdim...imza ayarlarımda görmüş olduğun çuprayı sardalyalı dip kıbrısıyla çekmiştim ben de...bu takım benim en çok sevdiğim takım çeşididir ve hemen hemen her türlü mahlukatı yakalamaya birebirdir...

Aziz Gerzeli 17-08-2007 00:54

hayırlı teskereler.şafak kaç?Hangi birliktesin?sevgiler

kordelya 17-08-2007 05:09

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
...
yanlız bişi merak ettim birliğe döndüğünde olta takımını ne yaptın??

birliğin girişindeki ilk binanın 1. katının ofisinde çalışıyorum, pencereyi açık bıraktım, döndüğümde pencereden içeri atıp ertesi sabah erkenden gelip dolaba sakladım :)

kordelya 17-08-2007 05:10

Alıntı:

Aziz Gerzeli tafarından gönderildi
hayırlı teskereler.şafak kaç?Hangi birliktesin?sevgiler

Teşekkür ederim, 30 Eylül'de teskere alıyorum inşallah.

kordelya 17-08-2007 05:14

Alıntı:

giritli tafarından gönderildi
Gültekin ben de askerliğimi Bodrum'da yapmıştım...hafta sonu izinlerini iple çekerdim...imza ayarlarımda görmüş olduğun çuprayı sardalyalı dip kıbrısıyla çekmiştim ben de...bu takım benim en çok sevdiğim takım çeşididir ve hemen hemen her türlü mahlukatı yakalamaya birebirdir...

Sardalyayı anlarım da beni şaşırtan ekmeğe saldırması oldu çupranın, ama Muvaffak abi çok tecrübe etmiş...demek ki ben görmemişim daha önce. Senin takımı ben de deneyeceğim, sardalyayı nasıl sarıyorsun, bir kaç tane mi?

Saat 14:14.