![]() |
Şişme Botlar hakkında
Arkadaşlar kendimce araştırıp derlediğim yazıyı paylaşmak istedim
Şişme deniz/tatlısu botları hakkında: ilk şişme bot fikri 1839'da Arthur Wellesley (Wellington Dük'ü) tarafından şişme duba şeklinde düşünülerek başlatılmıştır.1900 ile 1910 arasında elastiki malzemelerin üretimi başlayınca bu alanda günümüz şişme botları açısından çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. şişme bot,basınçlı havayla dolu,esnek bir çevreye sahip olan hafif bir bottur.küçük olanlarda,büyüklere nazaran taban ve gövde kısmı genellikle esnektir.3 metreden uzun botlarda,taban kısmında iki tarafı bağlayan,genellikle 3 ile 5 kat sert kontrplak veya alüminyum vardır,ama bunlar birleşik değildir,aralıklıdır.çoğunlukla hava deliği kısmı serttir,ve olası bir dış motor montajı için olanak ve yer sağlar.bazı botların avantajı söndürülünce paketlenip taşınabilecek kadar küçük hale gelmesidir.ağır hizmet için yapılan botlar ise sabittir,paketleme vs. olmaz.şişme botların özelliği olan tüp şekli,elastik ve sentetik Hypalon veya PVC katmanlardan oluşur,buda bota hafiflik ve aynı zamanda su üstünde kalma özelliği verir.bazı botlar,şişmiş ve sert bir omurgaya sahiptir,böylece gövdenin dalgaya karşı mukavemet sağlaması ve dönüş kolaylığı gibi avantajlar sağlar.şişme botlar,genellikle 2 ile 7 metre arasında olup 5 ile 80HP arası dıştan takma motorlarla kullanılır. Artıları: Hızlıdır-pratiktir-taşıması kolaydır- eksiler:Hafiftir/tehlikelidir.. aşırı süraatte rüzgara7dalgaya karşı aniden ters dönen görüntüleri çok görmüşüzdür. her tuzlu su sonrası tatlısu ile yıkanmak ister. saglıklı ve güvenli kullanımlar dilerim |
Muvaffak abim bilgilendirme için teşekkürler. Denizde en önemli mevzu emniyettir. Açmış olduğun bot konusunda emniyet iki kere daha önemlidir. RASTGELSİN.
|
Ağbi güzel bir konuya değinmişsin sağ ol bir şey daha var bahsettiğin türdeki botlar icinde sahil güvenlik liman kaydı ve A.D.B si istiyor ilgilenenlerin dikkatine diyeyim.;)
|
tekne
rauf abi fiberglas tekneler hakkında bi kaç sorum olacak ama müsait misin?
|
Alıntı:
|
bizde arkadaşlarla tekne almaya niyetlendik. ama dediğin gibi evrak sıkıntısı oluyor. hatta bi tane bulduk. evraklı dediler bize. noterden satış yapılması gerekiyormuş. tolinotosu var dedi bana ama çok da hakim olmadığım için konuya ne gibi evraklar gerekiyor. bi de bildiğim kadarıyla 9.9 motorun üstünde olunca vergisi oluyor. motoru da 25 likmiş. sizin önerileriniz doğrultusunda hareket etmek istiyorum. bilmediğimiz bir konuda hata yapıp sonrasında pişman olmak istemiyoruz yani... bu arada boy 4.30 fiberglas tekne...
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim rauf abi....
|
Muvaffak abim,botlarda tuzlusu ve tatlısu botları olarak ikiye ayrılırlar,başlangıçta fark yokmuş gibi görünsede,tatlısu botunu bir kaç sefer denize soktuğunuzda ömrünün yarısı gidiyor.tuzlusu botunu tatlısu ya soktuğunuzda bir şey fark etmiyor,koy kenara yıkama istemez iki sene dursun ama tuzlusu botunda durum çok farklı.Botları kendi kataloglarında bunların izahı var,alırken dikkatli olmak lazım. Kaliteyi ise cüzdan bilir.Rus botları çok sağlam ama biraz kaba,nerede kullanırsa kullan.
|
Saat 15:25. |
Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
TR Çeviri : organik81