RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Objektifime Takılanlar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=5036)

hasanova 14-07-2008 11:34

Objektifime Takılanlar

Selam dostlar, daha henüz sizlerle av resimlerimi paylaşamadım (bir türlü çıkamadık ballığa :( ) ama hepimiz deniz adamıyız, denize ve doğaya özelliklede manzaraya aşığız (en azından çoğumuz öyledir elbet ;) ) , bende sizlerle daha önceden çektiğim bir kaç kare resmimi paylaşmak istiyorum, umarım bana verdiği kadar sizede huzur verir resimlerim. Hepinize sevgiler, saygılar.

Balçova teleferikten gün batımında Urla/Karaburun semaları;

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Boğazda Alperenlerden (kahvaltı mekanımız :) ) yük gemisinin dalgası sahile geliyor;

Bodrum Yalıkavak limanından deniz uçağının inişi;

Alibey (Cunda) adasının liman balıkçıları;

Dikili'den Midilli adası üzerindeki fırtına;

Ölüdeniz;

Anıl ÜNALAN 14-07-2008 11:38

Hasan abi süper bunLar yaaa. Gerçekten çok keyifLe izLedim fotoğrafLarı :) Varsa bunLardan daha görmek isterim abi gerçekten çoğu sanatsaL :)

xnode 14-07-2008 12:09

Ben de gerçekten çok beğendim. Laf olsun diye söylemiyorum, bakış açısı ve objektif ayarların da çok iyi olmuş. Tebrik ederim. Yeni fotoğrafları bekleriz.

Ayrıca merak ettim; fotoğrafların çekildi fotoğraf makinesi hangisi ?

hasanova 14-07-2008 14:36

Alıntı:

DzzY tafarından gönderildi (Mesaj 54135)
Hasan abi süper bunLar yaaa. Gerçekten çok keyifLe izLedim fotoğrafLarı :) Varsa bunLardan daha görmek isterim abi gerçekten çoğu sanatsaL :)

Sağolasın Anıl'cım, beğendiğine çok sevindim :D Daha bir sürü fotoğrafım var istersen eklerim elbet, şimdilik işyerimde ki laptopumda olanlardan biraz ekleme yaptım ;)

hasanova 14-07-2008 14:40

Alıntı:

xnode tafarından gönderildi (Mesaj 54136)
Ben de gerçekten çok beğendim. Laf olsun diye söylemiyorum, bakış açısı ve objektif ayarların da çok iyi olmuş. Tebrik ederim. Yeni fotoğrafları bekleriz.

Ayrıca merak ettim; fotoğrafların çekildi fotoğraf makinesi hangisi ?

Eyvallah Cem eksik olma, sağolasın :) Fotoğrafları çektiğim fotoğraf makinası Sony Cybershot DSC-N1 modeli, makine zaten kendisi otomatik ayar yapıyor lakin ben ayarlarıyla oynayıp fotoğraflara biraz hava katmayı seviyorum :D:D Özellikle Fethiye fotoğraflarında bayağı bi ayarlarla oynadım sonuç olarak bu fotoğraflar çıktı, makine istediğin gibi resim çekmene olanak sağlıyor, neredeyse bir SLR makine gibi ;)

hakan25 14-07-2008 19:29

hasancım eline sağlık kartpostal gibi çıkmış..

iskorpit 15-07-2008 07:14

hasan tebrik ederim bu fotolar bi harika,bizimle paylastığın içinde ayrıca teşekkür ederim içimize huzur serdin inan:SAYGILARIMLA

Taygun KOCABIYIK 16-07-2008 13:27

Hasan abi yeni dikkatimi çekti konu ancak görebildim. Çok güzel fotoğraflar özellikle sonuncusu ve fırtına ;)

Bende seviyorum fotoğraf çekmesini ama pek bilgim yok müsadenle bende 1-2 fotoğrafımı yayınlıyorum.
Soldan ikisi kodak c340 ile çekildi sağdaki makroda nikonun 700lü bir modeli ama şu an tam bilmiyorum arkadaşımın gazete fotoğrafları için kullandığı makina.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

hasanova 17-07-2008 12:24

Eline sağlık Taygun'cum güzel resimler :)
Fotoğraf çekmeyi bilmekten ziyade ben her zaman şuna inanırım, 'doğru yerde doğru zamanda olmak' , işte o zaman fotoğraflar daha bir güzel çıkabiliyor :D Misal benim çektiğim Ölüdeniz fotoğrafları için bir gün önce Kelebekler Vadisi yoluından giderken güzel görüntüler çıkabileceğini farkedince ertesi gün fotoğraf makinemle o tarafa tekrar gidip gün batımını bekledim, bu şekilde 'doğru yer ve doğru zaman' tanımına daha uygun kareler yakalayabildim (kendimce en azından :P ) . Tabi makinenin ayarlarında yapılacak bazı diyafram ayarları ya da kullanılacak çeşitli lensler ile bu resimlere daha bir hava katılabilir :D

Taygun KOCABIYIK 17-07-2008 12:34

Evet doğru yer ve doğru zaman çok önemli Hasan abi genelde gün doğumu ve gün batımında deniz kıyısında olduğumuz için şanslıyız bence en güzel fotoğraflar güneşin ya batarken ya doğarken çekilmiş hali. O kızıl tonlar çok hoşuma gidiyor. Tabii işin içine denizde girince tadından yenmiyor. Ayrıca makro çekimleride çok seviyorum. Son formattan sonra 10-15 dvd yedek var fotoğraflarımı bulabilsen 2-3 tane daha beğendiğim fotoğraf var onlarıda ekliycem.
Ha ayrıca resim deyince bir arkadaşım çok kızıyordu kendisi şu an Bodrum'da bir otelde fotoğrafçılık yapıyor.
Resim çizilir fotoğraf çekilir derdi :)

Saat 15:17.