RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tabiatı ve Canlıları Koruma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Çevreci aile 13 gün boyunca çöp topladı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=5109)

Taygun KOCABIYIK 18-08-2008 11:01

Çevreci aile 13 gün boyunca çöp topladı
 
Ender TÜRKKAN / MUĞLA, DHA
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

MARMARİS’te 18 yıldır maddi karşılık beklemeden çöp toplayan ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için yaptığı ilginç eylemlerle tanınan İmdat Avcı, 13 gün boyunca ailesiyle topladığı 350 torba çöpü Marmaris Belediyesi temizlik ekibine teslim etti.

Vatandaşlarla, turistlerin alkışları arasında torbaları belediye görevlilerine teslim eden Avcı, şöyle konuştu: "13 gün boyunca eşim ve 2 çocuğumla daha temiz bir çevre için mücadele ettik. Yalancıboğaz’dan başladık, Kumlubük’e kadar yaklaşık 30 kilometrelik kıyı şeridini temizledik. Tekne almadığı için çöp torbalarının sadece yarısını kıyıya taşıyabildik. Gerisini sonra getireceğiz. Koylardan genellikle pet şişeler, bira şişeleri ve ambalaj kağıtları çıkıyor." Avcı, insanların çevreye karşı duyarsız olduğunu belirterek, "Biz koyun birinde temizlik yaparken, Danimarkalı bir aile 12 ve 13 yaşındaki çocuklarını gönderip bizimle birlikte çöp toplattı. Bizim Türkler ise bırakın yardım etmeyi küçümseyerek moral bozuyorlar" diye konuştu.

---------------------
Haberi dün akşem televizyonda izledim gerçekten çok güzel bir davranış (koca tekne ağzına kadar çöp doluydu) ama keşke o çöpler hiç atılmasada toplamaya gerek kalmasa demekten alamıyorum kendimi.

ERCAN48 18-08-2008 11:36

İmdat beyi taktir ediyorum ,yerel basındada çok taktir topluyor ama yardımcı olan yok. İmdat bey aslında amacına ulaşıyor . Halkımız biraz bilinçlendi ,çöplerini torbayla geçtiği güzargahdaki çöp bidonuna atıyorlar.

gerence 18-08-2008 23:19

İşte budur..!
 
İşte arkadaşlar; İmdat Beyin yaptığı iş bu kadar... Amaç örnek olmak ve amacına da ulaşmış görünüyor..:helal:
Amatör balık avcıları arkadaşlarım gittikleri sahillerde sağını solunu toplasın, ya da gittiği yeri kirletmesin;) bu bile yeter:deli:

ünalmusa 20-08-2008 19:52

kendını bılen ınsan zaten kendı copopunu toplar bılmezlermıkı aslan yattıgı yerden bellı olur

ibrahimz35 20-08-2008 22:43

İmdat beyi, takdir ettim. Herkezin yapması gerekeni, fakat kimsenin yapmadığını ailesi ile birlikte yapmış.


Saat 15:14.

Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
TR Çeviri : organik81