RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Misinamı kesen balık (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=5233)

çeşme35 02-10-2008 22:57

Misinamı kesen balık

Son 2 dir çıktığım av da misinamı kesen güçlü bir balık denk geliyor.Bu balığın ne olduğunu çok merak ediyorum.Başımdan geçeni kısaca anlatayım sardalyeyi taktığım 2 köstekli kamışı suya atıyorum ve zili takıp beklemeye başlıyorum..biraz bekledikten sonra zil çok az duyulcak bir şekilde ötüyor.sanki ufak balık gibi ama oltanın başına gidince balığın oltayı vuruş yapmadan kendine doğru çekip saldığını görüyorum.. oltayı elime aldığımda çekmesi baya zor bir ağırlıkla karşılaşıyorum ve çekmeye kalktığımda 5-10 metre sonra misina boşalıyor.Balık iğneyi bağladığım misina kısmını kesip atıyor hatta birinde 2 yemin olduğu misinada kesik bir şekilde geldi.Avlandığım yerde mıgri de var.Daha evel baya yakaladım ama bu balığın misina kesme huyu varmıdır?yada oltalarımı başka hangi balık kesebilir?Önlem için örgü misina yeterlimidir?Tecrübeli üyelerimiz cevaplarsa bilgilenmiş olurum.

Taygun KOCABIYIK 02-10-2008 23:07

Mıngri misina kesmez Emrah abi. Senin oltanı kesen balık müren bence. Gündüzleri avlanmaz genelde, yuvasında takılır kendi halinde :) Geceleri ava çıkar ölü balıkları falan yer genelde yada en azından Haluk Cecan belgesellerinde öyle anlatılıyordu. Sardalya gibi balıklar için ziyafet anlamını taşıyan bir balığa hayır demez asla.
Çözümü yok av yerini değiştireceksin mecburen :) Gündüz avlanıyorsan normalde olta attığın yerin biraz sağına yada soluna gitmeyi dene bu taktik bile tutar mı tutmaz mı bilmiyorum :)

walras 02-10-2008 23:18

levrek olabilirmi? misinayı kendine doğru çekiyorsa ve 5-10 metreden sonra misinayı kesiyorsa..

çeşme35 02-10-2008 23:57

Alıntı:

walras tafarından gönderildi (Mesaj 55903)
levrek olabilirmi? misinayı kendine doğru çekiyorsa ve 5-10 metreden sonra misinayı kesiyorsa..

Levrek olduğunu sanmıyorum misina aynı yerden kopuyor iğneyi bağladığım kısımdan yani dişleriyle koparıyor.

çeşme35 03-10-2008 00:05

Tayguncum dediğin gibiyse ya yer değiştircez yada yem değiştircez.Sağol.

Yaban Avcisi 03-10-2008 00:43

Emrah kardes bence dügüm atisin yanlis olabilir !! dügümü deyistirmeyi öneririm palanin dibinden kopuyorsa.Attigin dügüm kör dügüm olmasin cekerken SIKILACAK bicimde olan dügüm olsun.

Selamlar.

çeşme35 03-10-2008 01:11

İbrahim abi Kör düğüm atmıyorum .Normal şekilde bağlıyorum dediğiniz gibi çektikce sıkılcak biçimde.. misinanın düğüm bölümünde sorun yok.Kopma iğnenin 3-5 santim gerisinden oluyor.

mayvaz 05-10-2008 20:06

Alıntı:

çeşme35 tafarından gönderildi (Mesaj 55897)
Son 2 dir çıktığım av da misinamı kesen güçlü bir balık denk geliyor.Bu balığın ne olduğunu çok merak ediyorum.Başımdan geçeni kısaca anlatayım sardalyeyi taktığım 2 köstekli kamışı suya atıyorum ve zili takıp beklemeye başlıyorum..biraz bekledikten sonra zil çok az duyulcak bir şekilde ötüyor.sanki ufak balık gibi ama oltanın başına gidince balığın oltayı vuruş yapmadan kendine doğru çekip saldığını görüyorum.. oltayı elime aldığımda çekmesi baya zor bir ağırlıkla karşılaşıyorum ve çekmeye kalktığımda 5-10 metre sonra misina boşalıyor.Balık iğneyi bağladığım misina kısmını kesip atıyor hatta birinde 2 yemin olduğu misinada kesik bir şekilde geldi.Avlandığım yerde mıgri de var.Daha evel baya yakaladım ama bu balığın misina kesme huyu varmıdır?yada oltalarımı başka hangi balık kesebilir?Önlem için örgü misina yeterlimidir?Tecrübeli üyelerimiz cevaplarsa bilgilenmiş olurum.

nerede avlandığını söyleseydin daha çok yardım alırdın karagöz lüfer kofana gibi balıkların oltaları kestiğini duymuştum iğne ni değiştir uzun sapı olan bir iğne bul ve fiber misinalar var ince ama 0,40 lık misinanın karsığı 0,25 gibi var onlardan dene

cemşid 05-10-2008 20:46

üzülerek söylüyorum ama büyük bir ihtimalle BALON balığıdır ama işallah değildir, biz antalyada balonlardan çektiğimizi hiç bir şeyden çekmiyoruz; ne olta, ne parakat, nede oltadaki balık herşeye saldırıyorlar yer değiştirmek bir süreliğne çözüm olur ama fazla sürmez ALLAH kolaylık versin...

eminkaya 05-10-2008 20:50

cemidin dediği gibi balon olabilir bizim çanakkaleye kadar geldiler ya artık doğru dürüs mercan oltasıda atamıyorum :(

Saat 06:07.