![]() |
Bu troller varken işimiz zor. 17/12/2008 mersin.
DÜNKÜ BAYRAMI DEVAM ETTİRELİM BARİ DİYE ÇIKTIK HİKMET HOCAMLA BERABER . BU SEFERKİ LOKASYON TÖMÜK DERESİ AÇIĞI 38 KULAÇ,KLASİK 3 LÜ TAKIM 0,30 KÖSTEKLER 6 NO BEYAZ PALALI NORVEÇ İĞNELER, KARADESLER BUZLUKTAN. MANZARAMIZ YİNE ÇOK GÜZELDİ ;
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] BİRKAÇ KOPEZ VE İZMARİT İLK TAKILAN KISMETLER OLDU . İLK MERCAN ÖYLE ASILDI Kİ BEN BİLE ŞAŞTIM AMA BAKIN VAZİYET NE.??? [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] DÜNKÜ RAPORDA YAZMADIM AMA BU KEZ RESİM VAR İSPATLADIM, MERCAN VE DİĞER BALIKLARI YUKARI ALIRKEN BİLE KOVALAYAN BALON"KURBAĞA" BALIĞI İŞTE YAKALANAN BALIĞI BÖYLE PARÇALIYOR ARKADAŞLAR . DÜN VE BU GÜN 5 TANE MERCANI BÖYLE KAYBETTİK. BUNLARLA UĞRAŞIRKEN YAKLAŞIK 5 MİLDE BİR TROL TEKNESİ BİZİ BAŞTAN ORTALADI BAŞLADI GELMEYE ,TAKİ 1 KM KALANA KADAR BU TAVRINI DEĞİŞTİRMEDİ. AYNI ANDADA TROL ÇEKMEYE DEVAM EDİYORDU. BİZ ARTIK DÖNMEYECEK HAZIRLANALIM DEMEYE BAŞLAMIŞKEN SANCAĞA AZ KIRDI VE BAŞ OMUZLUKTAN 150 METRE AÇIKTAN GEÇTİ. BU TACİZ BİZ OLTACILARA HEP YAPILMAKTA VE GEÇEN AY HOCAM YALNIZ ÇIKTIĞINDA TROLÜN FİLESİ TEKNESİNİN ÇAPASINI KAPMIŞ VE BİR SÜRE SÜRÜKLEMİŞ. ÇAPA İPİ KESİLEREK KURTULMUŞ ARKADAŞIM. BAKIN BİR KAÇ KAREDE NE KADAR YAKIN SEYİR YAPITIĞINI İZLEYİNİZ..... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] BU FASLI ATLATTIK AMA OLAN BİZİM PEMBELERE OLDU. YER DEĞİŞTİRDİK AMA SABAHIN O SAATLERİ BİR BALIK KATİLİ PARDON TROLCÜ YÜZÜNDEN ZİYAN OLDU GİTTİ. SADİST BİR ZEVK ALDIĞINDAN EMİNİM O KİŞİNİN..NETİCEDE ALDIKLARIMIZ BU KADAR. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ÇAPA ÇEKMEKTEN BIKANLAR İÇİN KENDİMCE BİR UYGULALAMI SUNMAK İSTERİM DOSTLAR 40 KULAÇTA BALIK AVLAMAYA DEVAMLI GİTTİĞİMİZDEN ÇAPAYI ALMAKTA BENİM İŞİM OLDUĞUNDAN, GEÇENLERDE KENDİMCE BİR BULUŞ YAPTIM. UYGULADIM NETİCE HARİKA. EĞER BENDEN ÖNCE BİRİ BUNU DÜŞÜNDÜ İSE VEDE BANA SÖYLEMEDİYSE KIZMAM SADECE BANA NEDEN SÖYLEMEDİN DERİM :p ÖNCE 10LT BİR BİDON ALINIR. ÇAPANIZ NORMAL BİR ÇAPA İSE TABİKİ. DEĞİLSE BÜYÜTÜN. AĞZI SIKICA KAPATILIR . BİR BÜYÜK KARABİNA İLE ÇAPA HALATINA TAKILIR . HALAT ÜSTÜNDE ÇALIŞIP İLERLEMESİ MÜMKÜNMÜ BAKILIR. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ÇAPA ÇEKİLECEĞİ ZAMAN BU KARABİNALI BİDON HALATA TAKILIP TEKNEYE AKINTI YÖNÜNDE" İPİ GERİLDİĞİ YÖNDE" NORMAL YOL VERİLİR. BİDEN TEKNEDEN UZAKLAŞMAYA BAŞLAYACAKTIR.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ÇAPA DİPTEN KESİLDİĞİNDE HALAT VE TEKNE VEDE BİDON AYNI HİZADA VE BİDON SU ÜSTÜNDE OLACAK HALE GELİYOR TAM YOL VERİN BU ŞEKİLDE TAKİ ÇAPA BİDONA ULAŞIP ARKANIZDAN GELENE KADAR . BAKTINIZ GELİYOR TAM U DÖNÜŞÜ YAPIN BOŞALAN HALATI HEM İÇERİ ALIN HEMDE BİDONA DOĞRU SEYRE DEVAM EDİN BU ŞEKİLDE 120 M HALAT ELLE O KADAR KOLAY ALINIYORKİ . DENEMEK ÇOK BASİT. ÇOK İŞE YARADI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. PATENDİ BANA AİTSE NE MUTLU BANA . BUNDAN SONRA ELLERİNİZ ACIMADAN DERİN SUDAN ÇAPA KALDIRABİLECEKSİNİZ ARTIK. NOT: DENİZ TRAFİĞİ OLAN YERLERDE YAPMAK MAHSURLU OLACAKTIR DİKKAT. |
Hocam o kadar güzel raporlar yazıyorsun ki imrenmemek, ah o teknede bende olsaydım dememek mümkün değil.
Tabi balon balıkları, trolcüler gölge etsede denizde olmak bambaşka. Hadi arsız balon balıklarının yaptığına birşey diyemeyiz adı üzerinde hayvan ama trolcülere ne demeli onu düşünüp bulmak gerekli. Bu çapa çekme aleti ise harika birşey İzmir'de böyle bidonla değilde normal top şeklinde bir halkalı şamandra ile iş görülüyor ama eminim bu daha masrafsız olur :) özellikle derin suda veya balığın az olduğu günlerde sürekli yer değiştirirken yorulmamak için bire bir. |
cumhur abi yine cok güzel ve macera dolu bir av olmuş yazılarınızı okurken de zevk alıyorum. bi de capa olayı ilk defa görüyorum mükemmel bir buluş. trol avcılığı ise ciddi bir sektör oldugu için önüne geçilemez bir sorun..
|
Cumhur abi gerçekten he geçen gün daha güzel raporlar yolluyorsunuz müthş resimler ve insana iç çektiren manzaralar!!!
Tabi o manzaraların içinde birde şu trolcüler olmasaydı:( Adamlar denizi kuruttu bu hızla giderlerse denizde birşey bırakmayacaklar bakalım o zaman nereden ekmek kazanacaklar!!! İnsan yediği çanağa pislermi bu adamlar öyle bencil ve gelecek nesilleri hiç düşünmeyen insanlar Allah ıslah etsin diyorum!!! |
Hocam ilk defa böyle bir mercan gördüm..Sanırım gerçekten bolon balığı ciddi bir sorun oralarda..Bir kaç arkadaş bahsetmişti..Bu arada kınadım kendimi...Top ile çapa çekme yönteminden bahsetme gereği hiç duymamıştım.Ama demek ki paylaşmak gerekiyormuş.Biz tekneden uzun zamandır top ile(hazır satılıyor)çapa çekme yöntemini kullanıyorduk.
Keyifli av dileklerimle.... |
cumhur abi çapasız deneseniz avı daha bereketli olacktır tabi akıntı durumuna göre bozyazıda çapasız 25-60 kulaç arası deniyoruz mercanlarda ona göre tekne taradığından bi hayli fazla oluyor ama bu balon balığı benmde bir tane mercanımı aldı önce avcı sasndım ama nerden bilebilirdimki bu canavarın old.daha sonra çelik misina ila bi tane balık taktık ve attık sonuç mükemmel çok zevkli kocaman bir balon....
|
dostum trolculere buradan bısı söleyecegım ama ayıp olcak... emınım trolcu kardesler anlamıstır ne demek ıstedıgımı:))) capa toplama sıstemıne gelınce bızım karaburun bölgesınde devamlı uygulanan bır sıstemdır derınlık 100 metreden fazla oldugu ıcın balıkcılar bu sıstemı kullanmaktadırlar... balıgın bol olsun oltandan vuruslar eksık olmasın
|
Saat 22:51. |