RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Yenifoça'da Eşkina Avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=5512)

mahmutsen81 23-12-2008 17:44

Yenifoça'da Eşkina Avı

Arkadaşlar ilk av raporum olduğundan hatalarım olursa kusura bakmayın. Bir de üzerinden baya bir geçti ama bunu anlatamadan edemeyeceğim.

Tarih: Ramazan Bayramının 3.günü (çok hicri oldu ;) )
Yer: Yenifoça Merkez kondisyon aletlerinin olduğu yer.
Yem: boru kurdu
Olta: 0,25 beden, 8 numara siyah iğne, 0,30 misina 50gram kurşun

Ramazan Bayramında yenifoçadaki yazlığa gittik ve tabiki kafamda her zamanki gibi oltaları nereden atabilirim düşünceleri var ama bunu kimseye hissetirmemem gerekiyor. Çünkü etrafımdaki herkes bundan bıkmış durumda. Neyse saat akşam 11 gibi eşim, kayınbiraderim ve ailesi ile birlikte çarşıya gitmeye karar verdik ve en son oltaların denizde olduğunu hatırlıyorum. Çarşı hikaye ;)
O zamanlar sadece kasnak oltalarla avlanıyordum. Hazırda 5 takımım vardı ve hepsini hazırlayıp denize attım. Attığım alan hafif yosunluk ve deniz dalgalıydı. Açıkçası hiçbir şey çıkmaz bu gece diye düşünüyordum. 5 dakika geçmedi ki benim kasnaklardan biri hızla kıyıya doğru yaklaştı ve ondan sonrası mükemmeldi. Misinayı elime bir aldım ki oltam geze geze geliyor. O kadar alışmışım ki boş çekmeye bunu bile kötü tarafından bakarak poşet mi acaba, çöp mü acaba yok yok yosundur bu diyerek oltayı çekmeye devam ettim ve bir baktım ki parlayarak gelen bir şey var. İnanamadım. Balığı aldım ama bu defa bilmediğim bir balık, çipura desem değil, mırmır, isparoz, karagöz tüm bildiklerim aklımın ucuna geliyor ama hiçbiri değil. Sonra öğrendim ki bu güzelliğin adı Eşkina. (tabi yanlış öğrenmediysem) Harika bir geceydi. Sonra ava bir yarım saat daha devam ettik ancak hiçbirşey çıkmadı. Umarım beğenirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Taygun KOCABIYIK 23-12-2008 17:57

Mükemmel bir av olmuş. İsim doğru eşkinadır, izmirde kaya levreği ismiylede tanınır bu arkadaş. Ve marmara, karadenize göre bizde daha nadir bulunan bir balık o bakımdanda ayrıca şanslı gitmiş av.

seyirsubayi 23-12-2008 18:09

guzel balık tebrıkler dostum ...

paşalı 23-12-2008 18:34

Ekşina süper iyi denk getirmişin tebrikler.

delvel 24-12-2008 17:25

poşet çöp derken eşkinayı almışsınız, tebrikler..

nadirsakoglu 24-12-2008 17:29

tebrikler güzel almışsın balığı. tadını beyendinmi. ben birkere yakaladım. nasıl yapılacağıı bilmediğimden güzel olmadı.

mahmutsen81 24-12-2008 19:23

Kendim yemedim balığı, bir abimize verdim. O balığı tutmak bana yetti zaten ;)

ismail2776 27-12-2008 15:57

güzel balık devamını getirirsin inşallah

kıral kaptan 27-12-2008 20:00

çok güzel tebrikler inşallah devamı olur

phvedat 28-12-2008 11:06

güzel av olmuş
karaburun da aynı balığı bende çektim
bölge yerlileri kaya levreği olduğunu söylediler sanırım doğruymuş

Saat 13:34.