![]() |
Boru kurdu salamura
bir cam kavanoz ılık su ile doldurulur.sonra kalın tuz diye tabir ettiğimiz adi tuz suyun kıvamını sertlestirinceye kadar (ben bir su bardağına 1yemek kaşığı olarak ölçüyü kendimce buldum) karıştırılarak eritilir.sonra borularından çıkardığımız kurtlr kavanoza atılır. yaklaşık 2 saat bekledikten sonra eski bir bez üzerine alınan boru kurtları,ıslaklıkları gittikten sonra cam kavanoza alınır(kesinlikle cam kavanoz olmalıdır).bu yöntemle yemimizi birkaç ay muhafaza edebildiğimiz gibi tuzlama ve kurutma yöntemlerine nazaran dana parlak ve diri tutabiliriz.
|
Alıntı:
Emeğinize sağlık.. |
ben tşekkür ederim. paylaşımların takip edildiği ve sahiplenildiği bir sitede olmak güzel bir duygu.
|
Alıntı:
Bende ayrıca teşekkür ederim.. Formumuza gelir gelmez paylaşımda bulunduğunuz için.. |
Paylaşım için teşekkürler
Ellerinize sağlık. |
Paylaşım için teşekkürler kullanılması gereken bir yöntem!!
|
Evde biraz tepki çeker bu işlem ama bazen o kadar fazla yem kalıyor ki. İnsan kıyamıyor ne atmaya, ne satmaya :)
Teşekkür ederim bu güzel yöntemi öğrettiğiniz için. |
Alıntı:
|
mustafa abı bu bılgılendırme ıcın tesekkurler bole seylerı ogrendıkce bılgı haznecıgımızde genıslıyor hıc olmazsa balıkta yem sorunuda yasamamıs oluruz :)
|
mustafa abi bu yararlı bilgiler için teşekkür ederim.. bilmed,,ğim bir seyi daha öğrendim sayenizde...
|
Saat 21:54. |