RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   bir alyanak ve bir halili (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6489)

suat sert 03-12-2009 22:33

bir alyanak ve bir halili

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

merhaba sevgili dostlar bu gün saat 17 civarında işten cıktım ve evde bulunan 6 adet yaklaşık 10 cm civarında olan kalamar yavrularını alarak iskenderunun güzel bir kumsalına indim.amacım tam zamanı olmasada yabani cupra avlamaktı,avlaga yaklaşınca buranın meşhur rüzgarının estigini görünce biraz şevkim kırıldı ama genede birkac atış yapmadan geri dönmek istemedim.inanılmaz bir süpriz yaptı sevgili cupra kıyıdan 10 metre uzaklıkta asıldı.3 atış daha yapabildim ama rüzgar müsade etmedi.resmini evde çekebildim mutvak tezgahında görüldüğü üzre yaklaşı 1.5 kilogram civarında(tartmadım ama tercübelerim 1,5 kilodan aşşagı degil diyor)akdeniz yabani kaynıyor akif ama ne yazıkki sen döndükten sonra.gelelim olta takımımıza ve yeme gerçi konu başında yem olarak yavru kalamar kullandıgımı belirtmiştim,teknik mazemeye gelince kamış olarak albastar 3,60cm 50_100 atarlı,makina banax st7000c misina 0,28 asso discovery,iğne olarakta mustad 530 serisinin 2 numarası kullanılarak klasik cura takımı şeklinde 50 gram kurşunla avlanılmıştır.haliliye(bu yöredeki adı muskar) gecen kış sonu avladıgım bir balık calı tekeye vurdu yaklaşı 5,5 kilo gelmişti gerci daha irilerini aldım ama resimlemedim.iskenderun avlarımın devamı gelecek herkese rastgele

delvel 03-12-2009 22:47

suat abi muskarın ve paşanın maşallahı varmış..
oltanıza gelen en küçük balıklar böyle olsun.
paylaşım için teşekkürler

Taygun KOCABIYIK 03-12-2009 22:51

Merhabalar Suat ustam
Tebrik ediyorum öncelikle gerçekten çok güzel bir çupra. Lakin yabani derken neyi kastediyorsun onu tam anlayamadım mazur gör :)

halili veya muskar diye isimlendirdiğiniz balık sarıağız ismiylede anılıyor. Aslen İzmir'de granyoz ismiyle bilinir. Buralar için nadir bir balık diyebilirim. Bir zamanlar (yaklaşık 30 yıl kadar önce) bolca avlanırmış fakat zamanla popülasyonunda büyük bir düşüş olmuş tabi nedeni malum.

ibrahimz35 03-12-2009 22:56

Maşallah, çok güzel bir av olmuş
Paylaşımların devamını dilerim.

makifbaz 03-12-2009 23:10

suat abi , sömestrda geliyorum yandın sen waryaa evinde oturamacaksın :) :)

discus 04-12-2009 12:33

suat abi tebrikler paşanın edasına diyecek söz yok...
her daim rastgele...

ozy 04-12-2009 12:59

Vallahi tebrik edilmeyecek gibi değil.Balıklar süper.Sende çok mütevazisin ha.Bern o balıkları yakalamış olsam bağırırdım vallahi. Rasgele dostum.

Murat ADAK 04-12-2009 14:57

Suat abi maşşallah balıklar çok güzel.
Her daim avların böyle bereketli olur inşallah

suat sert 04-12-2009 16:06

sevgili üstadım balıklar aynı ama yöresel isimleri biraz farklılık gösteriyor alyanak cupralara iskenderunda yabani diyorlar

Yağız DEMİR 04-12-2009 17:03

abı bune bolee tebrık ederım an dıkkatımı cekende tabıkı cıpıra :)

Saat 23:48.