kuşadalı |
13-01-2010 00:46 |
Kuşadası'nda karadan 1. Bölüm küçükada !
Küçükada ( Güvercinadası ) : Karadan kuşadasında en iyi avlanacak yerlerdendir, üst suda : ( teknelerin arasında genellikle) başta canavar kupez, kefal. Bazende (Mevsiminde) zargana. Orta suda : Karagöz, Sarpa, Mırmır, sargoz, topan kefal. Dip Suda : Lambuka ( nadiren, çıktığını gördüm) Tosun paşa ( bu gün 2 kg dan fazla alan oldu şoktayım tek parça çipura) nadiren mercan, baş belası hanoz, yine giriş kısmında, balıkçı teknelerinin arkasında çokca yılan balığı (Geçen sene 6-7 tane alana şahit oldum) At çekle kalamar ( saat 19.00'dan sonra ve soğuklar gelince ) babam geçen sene 5- 6 tane aldığı oldu günde. Kayalarda kıyıda Ahtapot, (çok erken saatlerde ve hava kararmaya yakın) ve müren... Günde yakalamaya çalışanın 3-4 kez en kalın misinasını çıt ! Diye kopardığına şahit oldum. Fazlası vardır, eksiği yoktur.
Küçükada'nın avantajları... Dezavantajlarına gelince, dip atıyorsak taktırma riskimiz % 80 fena halde takılıyor ! Buranın prof.ları kıyıdan stop denen bi zavazingo kullanıyor, bedenden 15, 20 m de takılan stop ve arkasında şamandıra, (büyüktop). 5 li iğne takımı ismini bilmiyorum :) en uçta kurşun... Yani şöyle anlatayım... Oltayı ileri atınca kurşun yardımı ile aşağı inen yemler (stop'a gelinceye kadar ve arkasında top, şamandıra) 15-20 m de kalıyor. Kıyıdan tekneden atmışsın gibi işlem görüyor... Top (şamandıra) aşağıya indimi sanada geriye çekmek kalıyor :) Top'un aşağıya inme ihtimali % 90. İyi avlar, çevremizi, güzel adamızı kirletmemek, yarınlarımızada güzel bir doğa, ve heyecan içinde kalacakları avlanma yerleri bırakmak ümidiyle yeni balıkçı kardeşiniz : Faruk
|