![]() |
Domates Soslu Balık
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Malzemeler2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun. Domates ve kekiği ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika kadar pışirin. Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın. Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın. Sıcak olarak bekletin. Kapariyi domatesli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın. Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz. Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz. Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz. Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. |
Yok canım sen ateşle oynadıgının farkında degilsin Necati:hıııı: Çok güzel tarif ve görüntüüüüüüüüüüü. :helal:
|
Alıntı:
Afiyet olsun abi .. Heee sorayım sizin oralarda Çipura var mı abi :confused: Yoksa gönderelim ;) :D:D:D:D |
Necati paylaşım için teşekkürler...tüm PAŞA TEAMgrubuna duyuru..bundan böyle balığa gidildiğinde tüm yemekler N E C A T İ ' D E E EN :D :D :D :D :D :D
|
Evet evet
Necati ateşle oynuyor bencede. Zaten balık yakalamaya gidemiyormuşuz gibi birde yakalayamadıgımız balıkların tariflerini veriyor. Alacağın olsun Necati. Elbet bir gün bunların hesabını bir balık restorantta vereceksin :D:D:D:D |
necati abi servisteki görüntü enfes görünüyor.
en kısa zamanda uygulayıp denemek lazım:) |
Necati, yemeği yapmak için önce balık tutmak gerekir.
Yaklaşık iki aydır balık tutamıyoruz, nasıl yemek yapmayı düşünüyorsun???? Şaka bir yana çok güzel bir tarif. |
Necati paylaşım çok güzel,ama sanalda kalmasın..;)
|
Alıntı:
Abi Bizim aşçımız Belli ..;) Serkan Kardeşim o işleri hallediyor sağolsun..:) Ben ona ancak Yamaklık yaparım..:P Hiç ortalığı karıştırma şimdi:hıııı: SUSSSSSSSSSSS...;):D:D:D |
Alıntı:
Mehmet abi hayatımda bir defa balık restorantına gittim hemde çipuracık yedim oda bir abimizin emeklilik vedası idi. Ondan sonrada ne gittim nede dışarıda balık yedim.. Yok abi bizim yaptığımız Boklu kebap onlara 10 basar ..;) Gel sen eniyisi sana Kıyıda birşeyler yapalım bu işi kapatalım..;) :D :D |
Saat 15:21. |