![]() |
İstavrit İçin Yapay Yem Varmı ?
arkadaşlar merhaba istavrit için yapay yem varmı acaba . simli ip olmasımı lazım yoksa yapay yem varmı veya doğal yemlerden ama doğal yemler bulamıyorum galatanın orda bilen varsa söyleyebilirmi doğal yem satan
Teşekkürler |
Biz İstanbul'da istavriti çapari ile tutardık. Yapay yem yerine tüy ile hazırlanmış çapariyi neden kullanmıyorsunuz ?
|
Hazır satılan tüylü takımlar var.Bence malzeme satan kişi sana ddoğrudan o çapariyi verir.Rastgelsin..
|
Çapari eskiden sadece kanatlı hayvanların tüyünden yapılırmış. Sonradan teknolojiyle birlikte bir çok malzemeden yapılır halde. Avlanılan bölge ve balığa göre seçim yapmak lazım. Onu Galata'da avlananları gözlemleyerek öğrenebilirsiniz.
|
ben ozaman bi kaç tane hazır çapari alıyım yedektede dursunlar bide gözlemleme işi iyi fikir
Herkese Teşekkürler |
balık avı malzemelerı satan yerlerde tuylu ıgneler mevcut orada rahatlıkla ıstedıgını bulabılırsın ama dıkkat et fosforlı ıp tarzında olanları alma orjınal kus tuyu olsun
|
Alıntı:
|
Evet mutlaka beyaz tüylü olanlardan kullanacaksın. Tüyün çok yoğun olmasına gerek yok.
Ancak mezgit için olan büyük iğnelileri tercih etme.. İğne ne kadar küçük olursa istavrit için o kadar iyi olur.. |
Bir ara Dam markasının kendinden fosforlu iğneleri vardı,mükemmel iş yapıyordu.
|
ben 3 tane çapari aldım . 1 tanesi açık yeşil ipli , bitane beyaz kuş tüyü siyah kancalı , bide çinekop - lüfer çaparisi . galatada herkes yeşil sim kullanıyor ama nese ben bi önce tüyü deniyim sonradan baktım olmuyo simli bedeni takarım ama fırdöndü bulamadım orda kurşunda 3 tane var zaten
|
Saat 13:35. |