![]() |
Uluslar arası sularda gırgır avcılıgı
Degerli dostlar bildiginiz üzere mayıs 15 de gırgırla avcık yasaklanıyor bugun
bir balıkcı abimizden gırgırcıların uluslar arası sularda av serbesligi konusunda calışma yaptıklarını ögrendim komple yasaklanması gereken bu avcılık ceşitleri eger bu şekilde serbest bırakılırsa çok kotu olur zaten tukenmekte olan balıklar hiç kalmaz heralde |
doğru söylüyorsun.bahar kardeşim.zaten kendi kendini bitiren tek canlı insandır.;)
|
Evet DENİZKIZI, çalışmalara başlatsalarda sonuca ulaşabileceklerini düşünmek bile istemiyorum....
|
Uluslurarası sularda orkinos avcılığı yapılacak, bunda da belirli tekneler belirli kotalarda balık avlayacak uluslararası antlaşmalara bağlı olarak.
|
Kendi bindikleri dalı kesiyorlar farkında değiller.
Denizlerde balık bitince evde örgü yaparlar artık. |
acı ama gercek... bız ınsanlar kendı gelecegımızı yok etmek ıcın herseyı yapıyoruz....
|
Pazartesi günü bakanla randevuları var gırgırcıların
su anda yasak baslayınca hiç bir gırgır uzerinde ag ile dolaşamıyor uluslar arası sular acılırsa onlarda surekli agla dolasacaklar ve herzaman yasakda olsa iç sularda ag atacaklar |
Böyle bir kararın alınacağına ihtimal bile vermiyorum ama, maalesef memleketimizde olmaması gereken her şey oluyor.. inşallah gırgırcılar eli boş dönerler..
|
bu mesajı okuyunca çok üzüldüm inşallah onaylanmaz gerekirse bizler gibi bunun olmamasını isteyen arkadaşlarla birleşin en üst makamlarda itiraz ederiz zaten tutulcak doru düzgün balık kalmadı olanlarıda yok etçekler hatta bir konudan bahsetmek istiyorum 2 hafta önce karaburun limanındaki tıroyların bitanesinde okadar küçük lidakiler yakalamışlarki 50 ile 100 gıram civarı ciğerim sızladı obalıkları kim alacak yazıktır günahtır hiçmi bu insanlarda vicdan yok böyle giderse yarınlarımıza çocuklarımıza denizlerimizde tutulcak tek bir balık bile bırakmıcaklar
|
Saat 14:26. |