![]() |
Sazan ile ilgi notlarım
selamünaleyküm* arkadaşlar nacizane sazan balığı ilgili notlarımın bir bölümünü sunarak konu açmak istedim
kendime Hepşunu sormuştum,avlağa bakıyorum balık var trofe sayılacaklar bile atlayıp zıplıyorlar adeta benle makara yapıyorlar eldeki düzenek zıpladıkları yere atılıyor sonuç hüsran 1-Biraz araştırma biraz beyin jimlastiği ne sayarsan say Meğersazanın suyun yüzeyine gelip şapırtılı bir şekilde taklalar atması,Gezintiye çıkmış bir sazanın göstergesi buralara olta atmak doğru bir seçim değil imiş çünkü burası sazanın yemlenme alanı değilmiş 2-Sazanın hafifçe görülen sırt yüzgeçi yada suyun yüzeyinde yuvarlanırcasına hareketlerde bulunması sazanın yemlenme bölgesini gösterir buralara olta atmak daha mantıklı dır 3-Sazan balıkları sığ bölgelere gelmeden önce yolak gibi bir yol kullanırlar bu yol genelde ağaçlık olan bölgelerin derin olan yerleridir ilerleyen zaman dilimlerinde yeni konuları paylaşmak dileğiyle |
Deneyimlerinizi ve bilginizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
|
Evet Erdinç.
Atlayan sazan oltaya gelmez derler. Bende şapur şupur balıkların sesini duydum mu hemen oraya olta atasım gelir ama tecrübeliler boşuna atma oltaya gelmez derlerdi :) Ve hiç atlayan bir sazanı oltama taktıramadım. Kafasına bile attım oltayı ama nafile :) Teşekkürler reel bilgiler için. Tecrübe edinmek isteyen arkadaşlara güzel paylaşım olmuş. Rastgelsin ... |
Paylaşım için teşekkürler ;)
Bir gün yolumuz tatlısuya düştüğünde umarım işimize yarar :) |
Erdinç kardeşim teşekkürler..
Evet haklısın.. Balık tutmak sadece su kenarına gidip oltaları suya bırakmak değildir.. Biraz dikkat , biraz beyin cimlastiği .. Tabiri caizse biz balık olsaydık ne yapardık ne zaman nereye gider nerede yemlenirdik.. Gözlemlerin ve paylaşım için teşekkürler.. |
Hayırlı akşamlar Arkadaşlar kaldığımız yerden devam
4-Bilindiği üzere sazan balıkları kıyıya paralel eğimli olan yerlerde daha çok bulunurlar sığ alanlarda Peki bulunduğumuz kıyının dikmi yoksa paralel bir uzantı olduğunu nasıl anlayacağız*** Avanacağımız yerde suyun kenarında bulunan uzantılar kıyıdan suyun içerisine dik olarak uzanıyorsa bulunduğumuz yer dik ve derindir Eğik bir biçimde suyun içerisine uzanıyorsa bulunduğumuz yer eğimli ve sığ bir bölgedir sazan mevsimi sıcaklara denk geldiği için genelde belirli saatlerde kıyıya eğimlil ve sığ yerlerde bulunurlar herkese RASGELE |
Bu arada aklımagelmiş iken yemleme roketi kullanan varmı çalışması nasıl
|
Alıntı:
|
öner abi biraz zorda olsa takılmalara rağmen izledim millet kendini aşmış abi vatandaş kova kova yemliğini hazırlıyor bizde öylemi bırak yemliği yol yürümüyelim diye arabamızı avlağın sıfırına çekip müzik açık mangalı yakıp işin muhabbetindeyiz
bu arada yemlik güzelmiş bizde yapabiliriz |
bu arada abi böylebi model denedinmi bizim avlaklarda randuman nasıl olur merak ediyorum görüşmek dileğiyle rasgele
|
Saat 19:06. |