![]() |
Sokan Balığı
Merhaba ben kıbrıs ta balık avlıyorum ve en az 2 günde 1 Sokan yakalıyorum ,Bu balık Deniz de yaşar. Aşağıdaki resim bana ait değildir.
Balığın Resmi: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Kardeşim Bilgilendirme için teşekkürler..
Peki bu balığı yakaladık velevki bize zararı oldu ilk yardım konusunda ne yapmamız lazim?? |
Beni bir kere soktuydu ama zararsızdır.Soktuğu yer yanıyor,benim arkadasımı da soktuydu kanadıydı biraz ve yanıyordu.Ama zararsızdır.
|
Deniz'cim sen yinede dikkat et. O tür balığı yakaladığında elinle tutmamaya çalış..
Birde ne tür balıklar yakalıyorsun onlarıda resimleyip bizlerle paylaşırsan memnun oluruz. |
oldu ki bu balığın zararını gördün paniğe kapılmana gerek yok;)
çarptığı bölgede 10 15 dakika zonklama yapar.. bu süre içinde yapılması gereken zevk almaya bakmak:D kesinlikle insan hayatına bir tehlike arz etmez ve eti oldukça lezzetli bir balıktır.. genellikle yem olarak ekmek içi takılarak, tek ve 2 iğneli şamandralı takım kullanılarak avı yapılır. genellikle kayalık bölgelerde yaşarlar.. balığa yeni başlayan oltacıların yaz kış vazgeçilmezleri arasındadır:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu balığın üst yüzgecindeki kafaya yakın ilk diken ile yine kafaya yakın olan alt yüzgecindeki dikende zehir bulunur. Bu zehir insanı öldürmez ama Veli Güral arkadaşımızın dediği gibi bir süre elde yanma ve zonklama olur. Bundan kurtulmanın en iyi yolu eğer yanınızda var ise amonyaktır. Amonyak ile yapacağınız pansuman acıyı kısa sürede yok eder. Ayrıca bu balık yakalaması bence zevkli bir balıktır, çünkü oltaya gelince sanarsınız ki kiloluk bir balık geldi :) O derecede direnç gösterir. Herkese rastgele...
|
amonyak yoksa idrar olur sanırım ;)
|
İskorpit (Scorpaena porcus), Scorpaenidae familyasından bir balık türüdür. halk arasında bir çok ismi vardır (çarpan, sokan vs...)
Bu tür balıkların hem batıcı hem de zehirli olan dikenleri genelilkle ayak ve bacaklara saplanarak ağrı veren yaralara yol açar. Ağrı 1 saat içinde doruk noktasına ulaşır. Bitkinlik, terleme, kasılmalar, bulantı görülebilir. Yarada varsa dikenler temizlenmeli, bölge yıkanarak sokma bölgesinin üstünden zaman zaman gevşetilen sıkı bir turnike uygulanmalıdır. Diğer sokmalarda olduğu gibi bölgeye antiseptik, ağrı kesici ve antihistamik merhemler sürülmesi yararlıdır. teşekkürler... |
Saat 21:54. |