![]() |
Bugünki Balıkı Avım
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Bugün sabah saat: 6:30 da gittim ve oltayı attıktan 15dk sonra büyük bir balık geldi ama balığı göremedim zor çekiyordum,Misinam(İp) 0.18mm 2.1kg kaldırıyor yazıyor üstünde.Ama misina ortadan koptu ve yenhi şamandıram ve kancalarımda(iğne) gitti,balık şamandıra yı ve kancaları(iğne) aldı götürdü :'( Bende baktım hemen cantaya kanca(iğne) kalmadı :oha: ,gittim sinek kanca(sinek iğne) taktım.Aslında ben sinek kancayla (iğne) ile bir tane bile tutamam :D sinek kancaya(iğne) alışık değilim. Ama 3 Tane tuttum,2 Sokan Balığı,1 Izgara Balığı. Yarın Balık avlamaya gitmeyecem çünkü her yerim yandı.Yarın makineli,satın almayı düşünüyorum. 1-Şimdi ben bugün adamı gördüm 10 Lu kancaları ekmeğe sarıyor ve denize atıyor şamandıra sız,ağırlıklı,birde.(Makineli) 2-başkasını gördüm şamandıra lı normal olta gibi aynen(Makineli) hangisini ben kullanayım 1.incisini mi? 2 mi? Tuttuğum balığıkların resmi: Ters yatan ızgara balığı diğerleri sokan. Kullandığım oltanın resmi(misina bağlı değil su an): [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler..
|
Paylasım ıcın tesekkurler
|
Deniz'cim paylaşım için teşekkürler. senin onlu iğneyi ekmeğe sarılıyor dediğine bizler kıbrıs kefal takımı deriz. Onunla kefal tutulur.. Bence sen iki veya üç iğneli dip oltası denemeye devam et.. Girne'deki büyük limmanın oradan avlanabilirsen daha güzel av yapabileceğine inanıyorum..
|
paylaşım için teşekkürler daha iyileri senin olması dileklerimle rastgele....:helal:
|
Bahsettiğin 10 iğne ekmeğe sarılan olta kıbrıstır. Denizde ada gibi durduğundan kıbrıs ismini almış herhalde :) İnce misina kullan 0.20 en fazla 0.25 olsun kefal huylanır kalın misinadan.
Sitede ararsan kıbrıs ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsin. Ekmek muhakkak taze olsun ama çıtırda olmasın torbanın ağzını bağla kurumasın yumuşasın ;) |
Tebrikler Deniz.Her iki oltaylada balık tutabilirsin.Ama şamandırasız atarsan dip balıklarınıda tutabilirsin.;)Rastgelsin.
|
Kıbrıs ve dip oltası takımlarını yanından ayırma ve bolca bulundur :)
Kopma, karışma gibi durumlarda acıma hiç kes at ve yenisi ile avına devam et. Ne zaman ustalaşırsın o zaman ben bu karışan misinayı çözecem diye inat edersin zaten :) Ayrıca kıbrıs her zaman iş yapmaz, yapmadıgı zamanlarda da dip oltanı kullan. Klasik 2li veya 3lü takım olabilir bu ve oralarda yakalanan balıkların büyüklüğüne göree iğnelerin büyüklüğünü ayarlarsın. Gerisi hep tecrübe ile gelecek şeyler. Bol bol balık avı bol bol tecrübe :) Rastgelsin ... |
ellerine sağlık Deniz kefal çok akıllıdır senin yapman gereken biraz daha kaliteli bir misina alabilirsin çekeri daha kuvvetli berkley whiplash misina alabilirsin bu misina çok dayanıklı bir misinadır şimdiden Deniz rastgelsin ...
|
Saat 12:44. |