![]() |
KEREVIT ve MERHABALAR
Arkadaslar az önce kayit oldum..Ilk basta acemilik yanlislar yaptirabilir tabii.Sanirim burda herkes Su Ürünleri ile ilgili..
64 yasinda emekli ve Izmir Karsiyakada yasiyorum..Bana yakinca bir köyde Hafta sonu evim ve icersinde kaynak suyu olan 7 dönüm bir bahcem var..Bu sudan faydalanip balik yada Kerevit yetistirmek arzusundayim..Ne dersiniz? Sevgiler selamlar |
Yetiştirmek istediğiniz balığın türü ve suyun debisi çok önemli
|
Levent abi aramıza koş geldiniz.Kalıcı ve keyifli paylaşımlarınız osun..
|
Haklisiniz Tesekkürler..
|
Levent abi aramıza koş geldiniz.
Kalıcı ve keyifli paylaşımlarınız dilerum... |
levent abı aramıza hos geldın keyıflı kalıcı paylasımlar dılerım
|
Balık yetiştirmek zor ve ekip işi oan zor meslektir.İyice araştırmadan başlamayın derim.
|
Kaynak suyunun niteliği hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız var. Öncelikle suyunuzdan 5 lt. alıp labartuvar tahlili yaptırmalısınız. Sudaki asılı madde, kimyasal nitelikler (Mg,Ca,Fe,N,No2,No3,P,Nh3,Nh4,HSO) gibi verileri almalısınız. Bulunduğunuz yerin en yüksek ve en düşük sıcaklıkları, kaynak suyunuzun ortalama sıcaklığı ve yıllık en düşük debi miktarı, su girişi ve çıkışındaki O2 miktarları, toprağınızın fitoplankton tutuşu gibi veriler çok önemlidir.
Bundan sonra tür seçimine geçebilirsiniz. Saygılarımla. |
Levent bey merhaba, aşağıdaki sitelerden fikir sahibi olabilirsiniz.
Saygılar. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Saat 06:40. |