RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Çeşmealtı'nda tekneler battı... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=8520)

Çağatay 12-12-2010 18:02

Çeşmealtı'nda tekneler battı...

Cuma akşam başlayıp, pazar sabah saatlerine kadar süren yıldız ve poyraz yönlerinden esen kuvvetli fırtına nedeni ile Çeşmealtı sığ liman tarafında çok sayıda tekne battı ve zarar gördü arkadaşlar. :(

Cuma günü poseidon verilerini gördükten sonra ani bir kararla Çeşmealtı'na gidip teknemin poyraz yönünden kıç tarafını tutacak şekilde, ortadaki ana kütüğe kontra palamar bağlamıştım iyi ki de yapmışım. Zira teknemin iskele kıç tarafındaki baba kopmuş onun bağlı olduğu köşedeki küpeşte tahtası da parçalanmış, tekneyi kontra ip tutmuş. Yaklaşık 250 kiloluk beton tonozum bir miktar taramış, tekne tahta iskeleye yaslamış iskele tahtalarının uç kısımları kırılmış. Kıçtaki krom merdiven tahta iskeleye yaslanma sonucu vidalandığı kaplama tahtasını kırmış. Bu kadarlık hasarla ucuz atlattım diyebilirim.

Limanda bugüne kadar hiç görmediğim sayıda kurtarıcı vinci bir arada gördüm. En son böyle bir afatı evveli sene yaşamıştık.

Çeşmealtı sığ liman tarafında teknesi olan arkadaşlar en kısa zamanda gidip teknelerini kontrol etsinler.

Anıl ÜNALAN 12-12-2010 18:40

Geçmiş olsun Çağatay abi gerçekten çok üzücü bir haber bu..
Ucuz atlatmana sevindim ama diğer tekne sahipleri adına çok üzüldüm :(
Senin adına yapabilceğimiz birşey olursa haber vermen yeterlidir elimizden geldiğince yardım ederim..

Hasan BALIKÇI 12-12-2010 20:38

geçmiş olsun çağatay biladerim:)biraz üzücü olmuş önlem almanda çok iyi bence ;)daha kötü olabilirdi ;)

adonis 12-12-2010 20:41

geçmişolsun, çağatay kardeş uyarıların için teşekkürler

davii45 12-12-2010 21:50

Off Off offf çok büyük geçmiş olsun Allah Afatından saklasın inanın çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun ..

Halil İplikçi 12-12-2010 22:08

bilirim o sıkıntıyı yağmurdan az batmadı benim düldül şakran deresinde...haber verme duyarlılığın büyük incelik dilerim amacına ulaşır.sana da çok geçmiş olsun.

muhabbetci 12-12-2010 23:37

Geçmiş olsun Çağatay,

Kamil ESEN 13-12-2010 11:43

Büyük geçmiş olsun.Gerçekten üzücü bir durum.Haberlendirmen için teşekkürler.

Çağatay 13-12-2010 12:37

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Dün telaştan İbrahim'in teknesinin tarafına bile gidemedim ama umarım onların teknede bir hasar yoktur. Zira o tarafta pek hasarlı tekne görmedim, poyraz limanın o kısmını pek tutmuyor. Kış kıyamet, fırtınası var, yağmuru var, yok ipi koptu yok yan tekneye çarptı, gece git ip bağla, fırtına sonraları yürekler ağızda, akıllar hep teknede, hani kışın kıyıdan av yapabileceğimi bilsem, kışlamaya karaya çekeceğim tekneyi ilkbahara kadar, en azından kafam rahat olur.

kaptankarabulut 13-12-2010 21:34

Çağatay kardeşim aslında hepimize, ama tekneleri zarar gören arkadaşlarımıza da büyük geçmiş olsun.az bir rüzgar değildi gerçekten.Allah'tan bizim mendireği biraz yükseltiler de biraz korunduk.Buna rağmen bizim limanda da iki tekne battı.Mendireğin yükselmesine rağmen tekneler serpintiyle taş parçaları ve bi o kadarda su almış.Hepimize büyük geçmiş olsun. Ama önümüzdeki günlerde pek iç açıcı değil tedbiri elden bırakmamak lazım..

Saat 21:39.