![]() |
Küçük tip balıkları pişirme
Bu tekniği Süleyman Karabulut abinin isparoz avı sayfasına yazmıştım.Buradada kopyası olsun dedim ve kopyaladım.
İsparoz,İzmarit,Gopez gibi balıkları temizledikten sonra üzerini kaplayacak kadar limonlu su ve az biraz tuz ilavesiyle,en az 4-5 saat beklettikten sonra,iyice kızan yağda pişirin.Sonradan bol roka,marul salatasıyla götürün.Afiyet olsun Sonucunu yazmayı unutmayın.Küçük tip balıklarda bu tarifi tek tutarım. |
Önder kardeşim bilgilendirme için teşekkürler.
|
bilgilendirme için çok teşekkür ederim önder abicim en kısa zamanda deneyeceğim
|
Önder kardeşim bilgilendirme için teşekkürler. Fakat bir sorun var.:D:D
üç dört saat sabır işi biz balığı tuttuğumuz gibi tavaya atıyoruz.Üç dört saatte bizim açlığımız geçer.Ama ilk fırsatta deneyeceğim.. |
sağol önder deneyeceğim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlginç bir tarif. Limon suyu içerisindeki laktik asit sebebiyle profesyonel aşçılar tarafından kırmızı etin terbiye edilmesinde kullanılır. Eti yumuşacık yapar. Laktik asit yağları çözdüğü için et dokusundaki yağları çözerek etin kendini salmasını sağlar. Ben balık etini terbiye etmede kullanıldığını ilk kez duyuyorum. Bir tek buğulama'da limon kullanıldığını biliyordum, hamsi buğulama ve sardalya buğulamada balığın liğme liğme olmasını sağlıyor. En kısa zamanda deneyeceğim.
Paylaşımınız için teşekkürler. |
Saat 22:51. |