![]() |
27.02.2011 Özdere DÜLGERLERİ (Peygamber Balığı)
bir iki haftadır havaların kötü gitmesi nedeniyle balığa çıkamamış olmamızın verdiği sıkıntı dolayısiyle bu haftasonundaki havanın durumunun tam olarak belli olmamamasına rağmen cumartesi gecesinden kararımımızı verdik ve pazar sabahı halaoğulları ve bir arkadaşımız ile 4 kişi özdere yoluna sabahın erken saatlerinde koyulduk.
Sabah erken saatlerde kişi başına 4-5 adet civarı mercanımızı tuttuktan sonra öğlene doğru balık iyice kesti. öğleden sonra yine balık gelmeyince yerimizde ufak bir değişikliğe gittik. ve gittiğimiz yerde gopez ve ısparazlar bizi karşıladı. Buraya kadar oldukça normal bir av günü olmasına rağmen halaoğlunun oltasındaki mekanizma bir anda misinayı saramayınca heyecanla halaoğlu misinayı elle çekerken bende mekanizmayı dolamaya başladım ve bu heyecanın sonunda resimde görülen PEYGAMBER BALIĞI da denilen DÜLGERİ teknemize aldık. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Burada bizi asıl şaşırtan ise Dülgerin iğneye değilde iğneye takılan ısparozu yutmaya çalışırken oltamıza takılmasıydı :) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] yarım saat aradan sonra biraz daha büyükçe olmak üzere yine bir başka Dülger oltamıza takıldı. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Günümüz Bol gopez ısparoz mercan ve iki adet DÜLGER balığı ile neşeli bir şekilde sona erdi :) |
Alicim kutlarım güzel bir karışık olmuş.Dülgerin resmini göremedim?Tüm ekibi kutlarım.
|
teşekkür ederim turgay abi
resimlerde problem vardı şimdi hallettim :) |
güzel bir av olmuş tebrikler
benzer şekilde isparozu kusamayıp levrek yakaladığım olmuştu foçada kıyıdan..;) |
biraz da kısmet işi bu tabi
ısparozu dülgerin ağzında görünce ben de şansımı denemek için 2 iğneli bi halkaya ısparozu canlı olarak bağlayıp suya saldım ama saatler geçmesine rağmen ne levrek ne dülger ne de bi başka balık dokunmadı ısparoza :D Bu balık işi biraz ustalık biraz da kısmet işi :) |
kısmet olayında çok haklısın.anlattığım hayatımda yakalaladığım ilk kiloluk levrekti
ondan sonra levreğe merak saldım ancak yıllardır bu şekilde bi daha denk gelmedi kısmet işte ..tekrar tebrik ediyorum kardeşim |
teşekkürler halil abi :)
|
Ali tebrik ederim, dülgerler harika olmuş.
Dülgeri biraz araştırmıştım zamanında, genelde izmarit ve kopez sürülerinin oldugu yerde yakalanma şansı yüksey diye okumuştum ve iğne ile değilde, canlı yem ile yakalanabildiğini yazıyordu, ya canlı yem salmak gerek aşağıya yada yakalanan balığa saldıracak. Bende yakaladığımda içinden izmarit çıkmıştı :) Teşekkürler paylaşım için. |
Ali tebrik ederim, avınız harika olmuş.Paylaşıma teşekkürler.
|
Ali harika dülgerler ..
Tebrik ederim.. Şansın daim olsun.. |
Saat 00:28. |