RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deniz Balıkları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Rina Balığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=917)

Bir Dost 11-02-2006 05:09

Rina Balığı

1 Eklenti(ler)
Vatoz'a benzeyen Rina'nın göğüs yüzgeçleri,Vatoz'a göre daha gelişmiştir.Sırtı koyu gri,kısmen kahverengidir;kirli sarı benekleri vardır.Uzun kamçı kuyruğunda testere gibi dişli 1-2 zehirli diken bulunur.Oltaya vurduğu zaman,iğneyi çıkartırken balığın kuyruk darbelerinden sakınmak gerekir.
Rina'nın boyu yaklaşık 1,5 metreye kadar ulaşırsa da kıyılara küçük boyda olanlar yaklaşır

aserkansatı 11-02-2006 05:32

Sevgili Can rina balığı aynı zamanda tırpana balığıdır zaten.Tırpana balığı da bu sayfalarda mevcuttur.Ben linkini vereyim de oraya eklensin...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bir Dost 11-02-2006 05:47

kardeş iyide nasıl ekleyeceğimi söyle ben bu işten anlamam

Seko familya aynı fakat tür farklıdır Taygun Raja batis türünü yani iğnesiz olanı vermişki bu bemin verdiğim tür iğneniler kısmına giriyor Rina nın karşılığı Dasyatidae'dir yani familya farklıdır
aynı familyada raji formes ve dasyatis pastinaca türleri yaşar bunun haricinde bundan başka tür yok tabi bu kaynaklara göre

aserkansatı 11-02-2006 06:57

Alıntı:

hudutt tafarından gönderildi
kardeş iyide nasıl ekleyeceğimi söyle ben bu işten anlamam

Seko familya aynı fakat tür farklıdır Taygun Raja batis türünü yani iğnesiz olanı vermişki bu bemin verdiğim tür iğneniler kısmına giriyor Rina nın karşılığı Dasyatidae'dir yani familya farklıdır
aynı familyada raji formes ve dasyatis pastinaca türleri yaşar bunun haricinde bundan başka tür yok tabi bu kaynaklara göre

Şimdi burada alt türlere falan girersek çıkamayız sevgli Can.Sonuçta tırpana balığı ve rina balığı aynı balıktır...Yayın balığının da alt türleri var,mercanın da, trakonyanın da.Taygun iğnesizini vermiş diyorsun ama tırpana iğneli ve zehirli bir balıktır...Hatta İzmir dolaylarında çiçina veya çuçuna olarak anılır.Yaşadığı bölgelere göre alt türlere ayrılır.
Bu arada bir yanlışını da düzelteyim, raja batis türü dikenlidir...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bir Dost 12-02-2006 02:20

Olmazzzz adamım millet muhabbetten tırı vırı işlerden balık sitesinde balıkları unuttu burda alt türleride yazacaz üstleride senin anlayacağın adamım bu konunun altından girecez üstündün çıkacaz Sevgili kardeşim ..En azından bu site bunu gerektiriyor yanılımıyormuyum???

rüzgar2 12-02-2006 02:34

O unutan milletten biri olarak sana cevap vermek isterdim ama ortamı yine germeye hiç gerek yok...Bu konuyla ilgili sıkıntın varsa(tırıvırı işler) özelden yaz cevaplayım balıkçı arkadaşım....

Bir Dost 12-02-2006 04:37

Offff Offff yine gitti güzelim başlığın altı cevap vermesem; Sami abi,, Bu hakkımı kullanmak istiyorum

svelto69 12-02-2006 06:21

selam

arkadaşlar, sitedeki tüm yazıları okuyorum ama bazı arkadaşlar yorumlarında ve yazılarında dozu aşıyolar heralde, bence biraz daha dikkat edip tartarak yazmak gerekiyo, sami kardeşimde bu konuda oldukça temkinli ayrıca adamım kelimesini sevmem sekodanda cevap bekliyorum bu konuda...

aserkansatı 12-02-2006 06:25

Alıntı:

hudutt tafarından gönderildi
Offff Offff yine gitti güzelim başlığın altı cevap vermesem; Sami abi,, Bu hakkımı kullanmak istiyorum

Aslında bu sitede en iyi anlaşacak iki insansınız ama tek sorun birbirnizi tanımıyorsunuz.Neyse zamanla tanırsınız ve iyi anlaşırsınız çünkü ben ikinizi de tanıyorum...

rüzgar2 12-02-2006 07:22

Alıntı:

aserkansatı tafarından gönderildi
Aslında bu sitede en iyi anlaşacak iki insansınız ama tek sorun birbirnizi tanımıyorsunuz.Neyse zamanla tanırsınız ve iyi anlaşırsınız çünkü ben ikinizi de tanıyorum...

İyi tanımışsın Seko..Gerçekten yanlış anlaşılma ve anlamadan başka birşey değilmiş...sveltop arkadaşımda sonunda mesaj yazabilmiş...Çatal karam benim... :ninja:

Saat 21:33.