![]() |
Rina Balığı
1 Eklenti(ler)
Vatoz'a benzeyen Rina'nın göğüs yüzgeçleri,Vatoz'a göre daha gelişmiştir.Sırtı koyu gri,kısmen kahverengidir;kirli sarı benekleri vardır.Uzun kamçı kuyruğunda testere gibi dişli 1-2 zehirli diken bulunur.Oltaya vurduğu zaman,iğneyi çıkartırken balığın kuyruk darbelerinden sakınmak gerekir.
Rina'nın boyu yaklaşık 1,5 metreye kadar ulaşırsa da kıyılara küçük boyda olanlar yaklaşır |
Sevgili Can rina balığı aynı zamanda tırpana balığıdır zaten.Tırpana balığı da bu sayfalarda mevcuttur.Ben linkini vereyim de oraya eklensin...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
kardeş iyide nasıl ekleyeceğimi söyle ben bu işten anlamam
Seko familya aynı fakat tür farklıdır Taygun Raja batis türünü yani iğnesiz olanı vermişki bu bemin verdiğim tür iğneniler kısmına giriyor Rina nın karşılığı Dasyatidae'dir yani familya farklıdır aynı familyada raji formes ve dasyatis pastinaca türleri yaşar bunun haricinde bundan başka tür yok tabi bu kaynaklara göre |
Alıntı:
Bu arada bir yanlışını da düzelteyim, raja batis türü dikenlidir... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Olmazzzz adamım millet muhabbetten tırı vırı işlerden balık sitesinde balıkları unuttu burda alt türleride yazacaz üstleride senin anlayacağın adamım bu konunun altından girecez üstündün çıkacaz Sevgili kardeşim ..En azından bu site bunu gerektiriyor yanılımıyormuyum???
|
O unutan milletten biri olarak sana cevap vermek isterdim ama ortamı yine germeye hiç gerek yok...Bu konuyla ilgili sıkıntın varsa(tırıvırı işler) özelden yaz cevaplayım balıkçı arkadaşım....
|
Offff Offff yine gitti güzelim başlığın altı cevap vermesem; Sami abi,, Bu hakkımı kullanmak istiyorum
|
selam
arkadaşlar, sitedeki tüm yazıları okuyorum ama bazı arkadaşlar yorumlarında ve yazılarında dozu aşıyolar heralde, bence biraz daha dikkat edip tartarak yazmak gerekiyo, sami kardeşimde bu konuda oldukça temkinli ayrıca adamım kelimesini sevmem sekodanda cevap bekliyorum bu konuda...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saat 21:33. |