RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   İpek ağ ile zargana avında problem !! (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=9717)

KursatKıbrıs 15-09-2011 00:53

İpek ağ ile zargana avında problem !!

Arkadaşlar bir konuda sizlere danışmak istiyorum.

Zargana avı sırasında (ipek ile at-çek) özellikle sabah gün doğumundan hemen sonra yaşadığım bir sıkıntı var. Zargana ağına türünü anlayamadığım bir avcı balık saldırıyor.
Zargana olduğunu düşünmüyorum çünkü kalama ayarım yapılmış olsada , oltanın yediği ilk darbeden dolayı zargana topundan misina kopuyor ,ağ gitmiş oluyor veya ağ ağzına takılmadan kurtuluyor . Ayni balık su üstü river2sea modelinede 2 defa saldırdı fakat iğneler ağzına takılmadı .

Sizce hangi tür balık olabilir. ? Misinayı kalınlaştırıp , zargana ağına uygun bir şekilde iğne montelesem acaba işe yararmi ? ^^ .

Anıl ÜNALAN 15-09-2011 08:27

Zargana ipine saldıran balık o kadar iştahlı bir balıkmış ki buna cürret edebiliyor. Arkasında kırmızı tüy olan kaşıklar var 8-10mmlik kırmızı tüylü kaşıklardan denersen belki o balığı yakalayabilirsin. Rapala denemende gerekebilir ama karşıdaki balığı bilmedende takım almak biraz masraflı olabilir :) her takımı her balık yemiyor.

TUĞYAN 15-09-2011 09:38

Bence rapala kullan yada sadece zargana av yapacaksanız sade sinek iğne ve küçük bir yemi tavsiye ederim tekneden ize mantar kullanmayın işe yarayacaktır

akinyildiz81 15-09-2011 09:49

kardeş o zaman örümcek ağla yakalayacaksın.bak bu tekniği kimse bilmez az önce izledim harika adamlar :)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

KursatKıbrıs 15-09-2011 16:31

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 112611)
Zargana ipine saldıran balık o kadar iştahlı bir balıkmış ki buna cürret edebiliyor. Arkasında kırmızı tüy olan kaşıklar var 8-10mmlik kırmızı tüylü kaşıklardan denersen belki o balığı yakalayabilirsin. Rapala denemende gerekebilir ama karşıdaki balığı bilmedende takım almak biraz masraflı olabilir :) her takımı her balık yemiyor.

Evet Anıl DOSTUM. Kaşık denemek iyi fikir aslında. ayni merada döner kaşık deneycem bu pazar günü inşallah . Arkasınada dediğin gibi kırmızı tüy yerleştiririm. inşallah verim alabiliriz. Bi soru daha geldi aklima aslinda. Bu döner kaşıklara zargana saldırırmı acaba ?

Alıntı:

TUĞYAN tafarından gönderildi (Mesaj 112617)
Bence rapala kullan yada sadece zargana av yapacaksanız sade sinek iğne ve küçük bir yemi tavsiye ederim tekneden ize mantar kullanmayın işe yarayacaktır

Çok teşekürler. Tavsiyenizi deneycem bu hafta karadan .

Alıntı:

akinyildiz81 tafarından gönderildi (Mesaj 112623)
kardeş o zaman örümcek ağla yakalayacaksın.bak bu tekniği kimse bilmez az önce izledim harika adamlar :)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Vallai akın abi , insanın yapamaycağı şey yok aslında dedirtiyor video ^^

KursatKıbrıs 15-09-2011 16:35

Bu Balığı bi yakalayım. Yemin ettim Trofe olsa bile denize geri bırakcam. Kaç haftadır aramızda bi dostluk oluştu artık :D . Abi su üstü rapala ile sanki oyuncak bulmuş gibi oyun oynuyor balık. Bu hafta inşallah resmini yayınlarım. ^^

Anıl ÜNALAN 15-09-2011 16:44

Alıntı:

KursatKıbrıs tafarından gönderildi (Mesaj 112647)
Bu Balığı bi yakalayım. Yemin ettim Trofe olsa bile denize geri bırakcam. Kaç haftadır aramızda bi dostluk oluştu artık :D . Abi su üstü rapala ile sanki oyuncak bulmuş gibi oyun oynuyor balık. Bu hafta inşallah resmini yayınlarım. ^^

Balık eğer bahsettiğin kadar büyükse çok sağlam misina ve büyük bir kaşık kullanman gerekebilir ;) Rapala kaşıkdan daha verimli av yapacaktır ama hedefimizdeki balığın ne olduğunu bilmediğimiz için deneme-yanılma yöntemiyle çok masraf yapabilirsiniz, buna gerek yok diye düşünüyorum ;)

akinyildiz81 18-09-2011 20:50

bence küçük jighead ve silikon at tahminimce iri balık değildir.

cenkleo 19-10-2011 19:25

ceylan palamutu olabilir

Bursa_Erkan 19-10-2011 20:57

Kürşat kardeş denemelerinin sonucunu burda paylaşırsın bizde nasipleniriz...:)

Saat 23:16.