![]() |
İpek ağ ile zargana avında problem !!
Arkadaşlar bir konuda sizlere danışmak istiyorum.
Zargana avı sırasında (ipek ile at-çek) özellikle sabah gün doğumundan hemen sonra yaşadığım bir sıkıntı var. Zargana ağına türünü anlayamadığım bir avcı balık saldırıyor. Zargana olduğunu düşünmüyorum çünkü kalama ayarım yapılmış olsada , oltanın yediği ilk darbeden dolayı zargana topundan misina kopuyor ,ağ gitmiş oluyor veya ağ ağzına takılmadan kurtuluyor . Ayni balık su üstü river2sea modelinede 2 defa saldırdı fakat iğneler ağzına takılmadı . Sizce hangi tür balık olabilir. ? Misinayı kalınlaştırıp , zargana ağına uygun bir şekilde iğne montelesem acaba işe yararmi ? ^^ . |
Zargana ipine saldıran balık o kadar iştahlı bir balıkmış ki buna cürret edebiliyor. Arkasında kırmızı tüy olan kaşıklar var 8-10mmlik kırmızı tüylü kaşıklardan denersen belki o balığı yakalayabilirsin. Rapala denemende gerekebilir ama karşıdaki balığı bilmedende takım almak biraz masraflı olabilir :) her takımı her balık yemiyor.
|
Bence rapala kullan yada sadece zargana av yapacaksanız sade sinek iğne ve küçük bir yemi tavsiye ederim tekneden ize mantar kullanmayın işe yarayacaktır
|
kardeş o zaman örümcek ağla yakalayacaksın.bak bu tekniği kimse bilmez az önce izledim harika adamlar :)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Bu Balığı bi yakalayım. Yemin ettim Trofe olsa bile denize geri bırakcam. Kaç haftadır aramızda bi dostluk oluştu artık :D . Abi su üstü rapala ile sanki oyuncak bulmuş gibi oyun oynuyor balık. Bu hafta inşallah resmini yayınlarım. ^^
|
Alıntı:
|
bence küçük jighead ve silikon at tahminimce iri balık değildir.
|
ceylan palamutu olabilir
|
Kürşat kardeş denemelerinin sonucunu burda paylaşırsın bizde nasipleniriz...:)
|
Saat 23:16. |