![]() |
Tatlısu balıklarını tanıyormusun
1 Eklenti(ler)
Bu fotoraflarda 4 tane tatlısu balığı var bu balıkları pullarına bakarak tanıyabilirmisiniz.
|
Tatlı su konusunda pek detaylı bilgim yoktur ama cevap vermek istedim
1- Yayın 2- Sazan 3- Tahta balığ 4- a-Alman (tatlısu) levreği Selim abi cevapları özelden gönderirsin değil mi? |
Haldun sana cevabı özelden gönderdim ama bundan sonrakiler için şöyle düşündüm cevap vermek isteyen arkadaşları bir ay kadar bekledikten sonra cevabı açıklayacağım bütün tatlı suda avlanan arkadaşlardan yanıt bekliyorum kaçmak yok,denizde avlanan arkadaşlarda cevap verirlerse tabiki dahada iyi olur cesaretinden dolayı seni kutlarım Haldun.
|
Sami senin ve Serkanın cevaplarınızı da bekliyorum......................................
|
4-Sudak...Tatlısu levreği..50 karakteri nasıl doldurayım bn şimdi(mesajınız çok kısa 50 karakterden fazla giriniz ne demekşimdi)
|
Bence 1 turna
4 tatlı su levreği diğerleri hakkında fikrim yok |
1- Sarı balık
2- Sazan 3- Trakya Levreği(Platika) veya Noktalı inci balığı 4- Tatlı Su Levreği (sudak) |
Ben tatlısu balıklarının çoğunun ismini bilmem. bildiklerim de yöreseldir ama şuna eminim ki 2. balık Sazan. diğerlerini bilmiyorum...
Sevgilerimle... |
Selim kardeş şimdi yukarıdaki fotograflar hayvanın hangi bölgesinden çekildiği belli degil. mesela bazı balıklarda baş kısmı ile kuyruk arasında farklı desen oluşumu olabilir.
bu yüzden birden fazla ihtimal verceğim.. arkadaşlar 4 numara lı resim benim kanımca TATLISU LEVREĞİ ( Perca fluviatilis ) yaklaşım tarzı dikey bantlar ve orta bant üst yüzgeçe doğru çatallaşıyor.. ayrıca TATLISU KAYABALIĞI ( Proterorhinus marmoratus ) ta da çizgi var ama onun rengi daha çok sarı/kahve arası 2,resim sazan pullarına benziyor. ama pulların diziliminde sanki bir asimetri var buda aynalı sazanın / kırma/ olanın .. pullu kısmından alınmış gibi.. 1,nolu resim dersek ...1,olasılık KADİFE BALIĞI ( Tinca tinca )diger olasılıklar yayın ve yılan balıgı.. 3 noya takıldım |
1 Alabalık
2 Sazan 3 LEOPAR KAYASI 4 T.su levreği 2ile4 doğru,1i attım,3 kesin doğru... |
Saat 13:44. |