![]() |
Dişliyi bulamadık kuruya devam
İki aydır İstanbul da kıyıdan balık tutmuş olmak, denizden altın çıkması kadar değerli hale geldi. Her geçen gün oltacılar kendilerine hava soğusa, yağmur yağsa, fırtına sonrası olsa vb. balık yapacak türünden yeni ümitler yeşertiyorlar ama deniz senaryo dinlemiyor. Durumun vahametinden dolayı şansımızı uzun bir aradan sonra tekneden denemeye karar verdik. Halis abimiz ve Mustafa kardeşim ile birlikte yeni tanıştığımız ve kendisinden son derece memnun kaldığımız Rıfat kaptanımızla birlikte Pazar sabahı 06:30 da İstinyeden besmele ile yola koyulduk.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İlk hedefimiz palamutlardı. Bir taraftan 70 iğneden oluşan çaparimizi suya salarken diğer taraftan Boğazın eşsiz güzelliğinde kahvaltı sefası hazırlıkları başlamıştı. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Günün ilk ışıkları ile saat 07:00 da İstinye açıklarından büyük umutlar ile başlayıp [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Karadeniz çıkışı Kavak açıklarına, saat 10:00 a kadar devam eden çapari çalışmalarımızın sonuçsuz kaldığını Halis abinin suratından anlamak mümkündür herhalde. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Kaptanımızın tavsiyesi ile palamuttan vazgeçip hedefi küçültmeye karar verdik ve olanı tutma yolunu seçtik. Rotamızı değiştirdik ve o saatlerde Boğazın kuru fasulyesi istavritin av verdiği Beykoz açıklarına vardık. Her zaman olduğu gibi yüzümüzü fakirin balığı istavritler güldürdü.
Yaklaşık 12:00 da havanın ve suyun değişmesi ile istavritte kesilince 3 kg kadar istavritle avımızı sonlandırdık. |
Ahmet abı elınız boş dönmemiş ya bence bu da güzel bir olay...Paylasımların ıcın teşekkür ederim afiyet olsun...
|
Alıntı:
|
Tebrikler.
Videolu anlatımlara bayılıyorum. Emeğinize sağlık. Kendimi bir anda sizin yanınızda gibi hissettim. :) :) :) Daha güzellerini yakalamanız dileğimle... |
İstanbula geldiğin zaman hislerini gerçeğe dönüştürelim Muratcım.
İyi dileklerin için teşekkürler. Daha iyileri sizlerin olur inşallah. |
Vallahi 3 hafta önce İstanbuldaydım.
Hafta içi iş hafta sonu tatil için gelmiştim. Yüksek ihtimalle 4 ay İstanbul'a gelemiyeceğim ya da gelsemde iş için günü birlik olucaktır. Sebep ise kısmetse 2.5 ay sonra oğlum olacak :) o sebeple şehir dışı seyehatlerim kısıtlı. |
talihsiz ahmet kardeşim paylaşım için teprikler ne demişler garibin tavuğu 2 günde bir yumurtlarmış palamuta niyet edip istavrite fit olmak kötü olsa gerek ama sen zaten istavriti seversin :) palamut tutsan bünye kaldırmazdı :):):) yadırgardı sen gel izmirde buluşalım bir gün lambuka ya çıkalım gri ile arpa suyu anıldannnn :):):):) lambukanın yağı saç ta çıkartıyormuş :):):):) tuttuğumuz da başına da sürerizzzzzz :):):)
bu arada afiyet şeker olsun avların bereketli neşen daim olsun |
ahmet bey selamlar,
istanbulda özellikle boğazda çok balıkçı var ben olsam boğazda avlanma yerine beylikdüzü ambarlı limanı veya tuzla taraflarına giderdim. çünkü balık sadece akıntıyla gelmiyor özellikle büyük gemileri de takip ediyorlar. nerden biliyorsun diyeceksin ambarlıdaki birkaç limanda 1yıl kadar çalıştım. büyük konteyner gemisi geldiğinde deniz balıktan görünmüyordu. şimdide tuzlada denize sıfır bir üniversite yapıyoruz ama ben oraya gidemeyeceğim. |
bu arada afiyet olsun yinede deniz sizi boş çevirmemiş tavalıklar çıkmış.
|
Ahmet güzel anlatım ve videolar bayıldım doğrusu palamut olmasın isavrit olsun dediğin gibi maksat bir arada olmak hoş vakit geçirmek rastgele kardeşim.
|
Saat 21:54. |