Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-06-2011, 09:05   #1
ishak BALLICA
Kaptan

ishak BALLICA kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Necati ARAT tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
İshak abi kutlarım..
Bağ bahçeyi bahane edip yine kendinizi atmışsınız denize ..

Ne acayiptir ki balık çok iştahsız bu durum sanırım tüm Ege'ye hakim..
Senin bu konudaki görüşün nedir ??

Eeee Tavalıklarda çıkmış hani.. Gece boyunca, Mandagözler.. Gün doğumunun ilk ışıkları ile Karagözler, Peşinden ziyarete gelen İstavrit ve kolyoz günü kurtaran balıklar sanırım..
Ha bu arada söylemeden geçemiyeceğim Karagözler normal boyutunda altında sanırım...
Allah Her daim Şansının ve nasibinizin bol olmasını dilerim..

Erdal ve Ertaç abimizide kutlarım..
Harika bir gün harika bir paylaşım..
Emeğine sağlık abim Saygılar..

Sevgili Necati, yorumun için teşekkürler. kardeşim....Abisi, tüm gece ara vermeden kırma mercan çalıştı...Karagöz gün ışımaya başlayınca yüzünü gösterdi...Seninde dediğin gibi boyu oldukça küçük...Zaten mümkün olduğunca da hep geri saldık...Sanırım 4 -5 tane filan aldık...

Eve gelince iş edindim ve mutfakta balıkları temzilemeden önce o 4-5 karagözün en küçüğünün ve en büyüğünün boyunu ölçtüm...En küçüğü 20, en büyüğü de sanırım 23 cm mi ne geldi...

Ha bu arada metre ile balıkların bir kaçının boyunu ölçerken,hanımdan da fırçayı yedim...Sen iyice kafayı yedin diye beni haşladı..

Sözün özü, bu mevsim derin suda balığın en kıt olduğu süreç...Bu mevsimde dip balığından daha çok, Palejik türler (orta su)olan Kolyoz-uskumru ve istavrit denk gelse daha bereketli ve zevkli olur diye düşünüyorum...Dip balığı için sanırım Eylül-Ekim gibi umutlu olmak lazım...

Not: Amatör balıkçlık sürkülerinde uzun yıllar Karagöz ün av yapma yasal boyutu 15 cm idi...Fakat daha sonra sanırım 2008 yılındaki sirkülerde bu boyut 21 cm e çıkartıldı..Yani av yapılacak karagöz ün yasal boyutu 21 den küçük olmamalıdır...

Netice olarak tavalık telaşından dolayı bu avda almış olduğum 4-5 karagöz yasal boyutta değildir...Eğri ye eğri...Doğru ya doğru...

İnşallah ileride aynen bunun gibileri de denk gelir hepimize...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

1963-izmir

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links