Yalnız Mesajı Göster
Eski 21-08-2011, 09:47   #2
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 35
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

Kayalık bölgelerde avlanırken oltayı fazla oynatmayın ve çekeceğiniz zaman hızlı bir şekilde çekin oltanızı takılma daha aza iner.
İzmir'de Hisarönü bu işin merkezidir bir çok malzemeci var, oradan gidip bütün ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.
Yem fiyatları standarttır her yerde aynı olur genelde, ancak çok samimi olduğunuz her hafta alışveriş yaptığınız yer varsa size bir miktar indirim değil de yemi fazla verme şeklinde jest yapar. Yemleri ise serin bir yerde tutmanız gerekiyor. Varsa bir köpük buzluk işinizi çok iyi görür. Madya, sülünez 5-6 saat rahat dayanır serin yerde. Boru kurdu ıslak gazeteye sarılı olduğundan oda kendiliğinden dayanacaktır zaten. Fakat yengeç ve mamun daha hassastır. Özellikle yengeçin ölüsünün kullanılamayacağını hesaba katarsanız çok iyi muhafaza etmek lazım. Yengeçi deniz suyuyla nemlendirilmiş süngerle birlikte hava delikleri açılmış bir kutuya koymanız gerekiyor. O kutuyu da elbet gölge serin yerde muhafaza etmeniz gerekiyor. Mamunu ise üst üste gelmeycek geniş bir kutuya koymanız gerekiyor ayrıca üzerlerine bolca ince talaş serperseniz yol boyunca dayanacaktır.

Bu arada Yeniliman'a gelmeden bir çay ağzı var, Yeniliman'da balıkçılık yapan bizide balığa çıkartan sevdiğimiz bir abimiz var, o çayın denize döküldüğü yerin açığına ağ atıyordu levrek,çupra,kefal vs. güzel balıklar alıyordu o bölgeyi de deneyebilirsiniz avlanmak için.
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla