Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-09-2011, 14:48   #6
pendikli balıkçı
Kaptan

pendikli balıkçı kullanıcısının avatarı

Öncelikle desteklediğiniz için teşekkür ederim.Belki bilenleriniz vardır.Çanakkale Merkez'in tam ortasından geçen sarıçay diye bir akarsu var.Bu çay boğaza akmaktadır.Geçen yazdan beri çayın ağzı avlanmak için çok ilgimi çekiyor.Eğer Kilitbahir'e gitmezsem buraya gidip avlanıyorum.Burada kiloluk kefaller, barbun, tekir, çipura, kupa, karagöz, mırmır, levrek, ispari, kırlangıç, izmarit, zargana ve gümüş çıkıyor.Birkaç kere yaşadığım anılarımı anlatmak istiyorum.Burada ava yeni başlayanlar epey uğruyor.Yaptıkları ise avcılığa hiç sığmıyor.Kaç kere 3cm lik çipura, karagöz, mırmır ve 7-8cm lik kırlangıçları bağara çağıra geri saldırdım kim bilir kaçına yetişemedim.İşte hepimiz uğraşırsak ben denk gelirsem ben, siz denk gelirseniz siz bu kırımı engellersiniz ve eğer karadan balıkçılıkta yavru balık avını engellersek insanlarımız daha bilinçli olur trole karşı da yalnız kalmayız.Ancak bizim usanmadığımız sürece sürdürülebilir avcılık devam eder.Kısaca bugün azda olsa görebildiğimiz balıkları yaşlanıncada görmek istiyorsak vazgeçmeden devam etmeliyiz.
B Rh(+)

KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜK BALIK DA YOK!
pendikli balıkçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla