Yalnız Mesajı Göster
Eski 30-09-2011, 07:21   #15
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Maalesef sizin, benim tutacağım 3-5 balıkla bu doğanın kurtulması mümkün değil.
Oltayla avlananlar olarak senede kaç defa ava çıkıyoruz, kaç defasında dişe dokunur av yapıyoruz bir düşünün. Elbette yasalara uymalıyız ve bu duyarlılığı taşıyan insanların zaten vicdanen uymaması mümkün değil. hatta Levrek örneğinde olduğu gibi bazen yasanın yetersiz kaldığı durumlarda vicdanen kendi yasamızı koyup ufak levrekleri salmak denize iade etmek gibi hareketler yapıyoruz. Veya gün sonuna kadar başka balık tutamayacağıma inanmadığım durumlarda şans eseri gelen bir balığı salıyorum vs. vs. ama sonuç olarak ancak kendimizi iyi hissediyoruz fakat denizlerde her gün yasa dışı yollardan tonlarca balık avlanıyor, tonlarca yavru balık çöp gibi denize dökülüyor. Bunların önüne geçebilmek için caydırıcı yasalar ve tezgahtan hale kadar, denizde avlanan teknelere kadar sıkı bir denetim mekanizması oluşturulması gerekiyor. Daha sonrasında bizim gibi amatörlerde, balıkçılıktan geçimini sağlayanlarda bolluk yaşayacaktır eminim. Ama bu gerçekleşir mi, gerçekleşmesi için elimizden birşey gelir mi bunu düşünmemiz gerekiyor.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla