Alıntı:
yuksel169 tafarından gönderildi
tebrik ederim Cengiz Bey baya zorlu ama güzel bir av olmuş. Ne varsa galiba yine Güzelbahçe iskelede varmış  Biz ilk avımıza orda başladık.Ama her seferinde tuttuğumuz balık sayısı 3-4 ü geçmedi(acemiliğimizden galiba  Bizde yere çamur atıp başka yerler denedik; sahil evleri, urla, balıklıova...ama en son dün akşam balıklıovadan boş dönüpte Güzelbahçe iskeleden yarım saatte 2 tane balık alınca bu kanıya vardık; ne varsa yine burda varmış 
|
bende senle aynı durumdaydım döndüm dolaştım en makulu güzelbahçe, hem insanın bildiği yerde avlanması daha iyi oluyor. neresi kumluk neresi kayalık öğreniyorsun zamanla.
Alıntı:
Ahmet TARİH tafarından gönderildi
Yine bir Cengizhan klasiği ile bizleri neşelendirdin kardeş.
Artık Güzelbahçe limanın üstadı sen sayılırsın. Assolist gibi sonradan çıkıp kısmeti topluyorsun maşallah.
Yanlız kaçan balıkların ne olduğunu acayip merak ettim doğrusu.
Kısmet diyeceğiz artık.
Güzel avlarının devamını diliyorum. Ellerine sağlık.
|
öncelikle teşekrür ederim ahmet.
assolistlikten ziyade biraz şans ve kısmet meselesi, insan devamlı aynı yerde avlanınca biraz daha bilinçli oluyor hangi saatte oltayı nereye atacağını biliyor insan. mesala ben yakaladığım büyük balıkların çoğunu hep aynı yerden saat 01;30 civarlarında aldım belki de tamamen tesadüf.
1 tane balık kaçırdım, 3 tanede iskele duvarına çarpıp düştü düşenlerin 3'üde mırmırdı ama mırmırlarında 1 tanesi baya iriydi en çok ona yandım. forumda takıldığım bi konu var çoğu kişi mırmır yakalanınca hiç yormadan kıyıya gelir, eşkina'da çok mücadeleci olur diyorlar. bende bu olay tam tersi eşkina çekerken o kadar rahat geliyor ki oltanın ucunda balık varmı yokmu belli olmuyor. ama iri bir mırmır geldiği zaman oltayı zaptetmek ve balığı kıyıya çekmek çok zor oluyor balığı kıyıya alınca abartısız 2-3 dakika oturup dinleniyorum. şuana kadar yakaladığım ve internette gördüğüm en büyük mırmır benim yakaladığım mırmırdı (40cm'den büyüktü) o balığı kıyıya çektikten sonra 1 kamyon eşya taşımış gibi oldum.
Alıntı:
TUĞYAN tafarından gönderildi
Cengiz kardeşim geçenki raporun gibi buda güzel eline sağlık rasgelsin
|
tüşekürler kubilay bey,
elimden geldiğince yapıyorum birşeyler.