Alıntı:
balıkcı tafarından gönderildi
Merhaba Sinan bu malzemelerle uzağa mantarla atmayı düşünmen bence yanlış olur Mert kardeşimin dediği gibi kamışın mantarla av için atarı çok fazla,sizlerede hak veriyorum benim size önereceğim ne kamış nede makina var bu sitelerde,ben genede yazayım,şayet uzağa mantarla yani şamandıra ile atıp avlanmak istiyorsan en fazla 20-50gr atarlı ve 3 metre veya 3.6 metre bir kamış lazım bence en iyi kamış çeşidi teleskopik olmayan yani iki veya üç parçadan oluşan kamışlar karbondan bulursan daha iyi,makinalara gelince taygununda dediği gibi şayet at çek yapmak istersen ağırlığı en fazla 400 gr olan bir makina seç,senin vermiş olduğun linkteki makinanın sadece bilye miktarı ve yedek kafası olduğunu belirtmişler,halbuki makinanın kafası kaç metre ve kaçlık misina alır belirtilmemiş yani en önemli konu yok,onun için hiç bir yorum yapamam sadece önerim yukarıdada belirtiğim gibi at çekte hafif makina olması seni balıkavında yormaz.
|
Teşekkürler ağbi... Yalnız anlayamadığım bir nokta var. Bilinçsizce kamış alıp avlanıyoruz genelde o zaman. Çünkü arkadaşlar (en azından benim tanıdıklarım) atarına baktıklarını hiç zannetmiyorum. Sazan avında (en büykleri 3-4 kilo civarı) atarı ne olmalı ki. Kafam iyice karıştı. Arkadaşlarım 50-60 gram bir kurşun ve kocaman bir mantar bağlayıp yaklaşık 40-*50 metre ilerri atarak avlanmaya çalışıyorlar. Bu atar / olta ilişkisini anlatabilirseniz çok sevinirim. Atarı rakamı küçük olan daha mı ileriye atıyor? Teşekkürler...
Bu mesaj en son " 12-06-2006 " tarihinde saat 22:15 itibariyle Sinan tarafından düzenlenmiştir....
|