15 Ekim 2011 tarihinde halamın oğlu Fahri ile birlikte çupraların varlığını kontrol için sabah erkenden tekne ile balığa çıktık. Hava sabahtan sert olduğu için dalgaya karşı ancak yaklaşık 30 derecelik açı ile yarım yol vermek suretiyle Uzunada arkasına vardık. Nispeten adanın arkasında olduğumuz için dalgadan kurtulduk ama dip akıntısı çoktu, çapaya rağmen dalgayı genelde yarım yandan aldık ve bayağı bir hırpalandık.
yaklaşık 400 grm.lik bir çupra, 3 kg kadar mercan, isparoz, karagöz, mandagöz den oluşan balıklarımız ile öğlen saat 12,00 gibi avımızı sonlandırıp geri döndük, yaklaşık 2 saatlik sırtı sonunda maalesef bir şey yakalanmadı ama her zaman olduğu gibi güzel bir rapalamı kayalara taktırıp denize hediye etmek zorunda kaldım. Deniz suyu inanılmaz derecede sıcak ve balık en az 20 gün geç gelecek gibi görünüyor.
Limanımız yineden inşa edildi, teknenin üzerindeki brandayı çıkardım ve üzerine polyester çatı örtüsü taktım. İçine de sintine pompası koydum, yanlardan olası yağmur girdiğinde sintine motoru aküye bağlı ve flatör sayesinde suyu biriktirmeden denize atıyor.
Geçen hafta o kadar çok yağmur yağmasına rağmen teknede hiç su yoktu.
Teknenin adını BOŞNAK olarak değiştirdim.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Polyester çatı sonrası teknenin durumu
Dönüş yolunda oltalar denizde sırtı yapıyoruz,
Halaoğlu dönüş yolunda güzel bir uyku çekti,