Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-01-2012, 23:25   #31
ibrahimz35
Moderator

ibrahimz35 kullanıcısının avatarı

Alıntı:
pendikli balıkçı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Çok güzel olmuş.Muhteşem birşey.
Evren, balıklarımı beğendiğine sevindim.
Alıntı:
baypipo_tr tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
abi 10 numara bi akvaryum olmuş ellerine sağlık..kum ve taş kombinasyonu seçimi güzel olmuş..chicklet lerin hepsi aynı türden galiba..en iyisi bu.başka tür deki cikletler bir arada fazla anlaşamıyorlar (genelde).. paylaşım için teşekkürler
Ramazan, balıklarımı yavru iken almıştım hepsi aynı tür.
İlgine teşekkür ederim.

Alıntı:
SoNRoBiN tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Selamlar İbrahim Bey...Yaklaşık 10-12 ay öncesine kadar akvaryum canlıları üretimi yapan biri olarak bu konuyu baştan sona okudum.Tankınız ve balıklarınız süper, maşallahları var. Anladığım kadarı ile kusturmayı düşünmeyip; doğal yolla yavru almayı düşünüyorsunuz. Tam amatörce bir davranış,kutlarım. Sadece dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var: Katillerinizin ana besini diğer zararlı salyangozlardır ve sizde o tip salyangozlar yok.( Yanlış görmediysem 1 tane minare var, bitkilerle gelmiş olabilir.) Helenalar yani katiller yavrularınızı affetmezler ve bu da sizi üzebilir. Belki biliyorsunuzdur ama yine de alışkanlıktan olsa gerek anımsatmak istedim.Hoşçakalın.

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar.
Atilla abi, senin gibi bir ustayı aramızda görmek bizleri memnun etti.
Hangi türlerin üretimini yapmıştınız abi, sanırım artık bıraktınız.
Tankımı zararlı salyangozlar istila etmek üzereydi ya makrakanta yada helena almam gerekiyordu. Balık eklemek sakıncalı olabilirdi bakteri çakışması diğer balıkları hasta edebilirdi.
Dört adet helena aldım ve kısa sürede tankımdaki bütün salyangozları temizlediler. Ortam hoşlarına gitmiş olacakki 160.60.60 ölçülerindeki akvaryumda birbirlerini bulup çiftleştiler. Şuan tankta yirmiden fazla irili ufaklı helenalar dolaşıyor.
Geçenlerde tankımda altı adet yavru balığım vardı. Biri dış filtre hortumuna kapıldı hemen kurtarsamda malesef yaşam mücadelesini kaybetti.
Helenalar canlı balık ve yavrularına hiç birşey yapmıyorlar, ölen yavruyu afiyetle yediler zararlı salyangozlar bittiği için yem artıklarıyla idare ediyorlar.

Tankımın son hali;

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ibrahimz35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links